Lliurats els premis de la Diada de Sant Jordi
Orquestra de la UAB 23.04.2010 Institucional  -  Dins dels actes de la UAB amb motiu de la Diada de Sant Jordi, el 23 d'abril es va realitzar el lliurament dels premis corresponents als concursos de l'Any de la Comunicació, els premis Mavi Dolz de narrativa curta en català, els premis del Programa d'Estudiants Internacional de l'ETC i els premis de l'Associació de Discapacitats de la UAB-ADUAB.

Els premis van ser lliurats en un acte a la sala de cinema de l'ETC presidit per Bonaventura Bassegoda, vicerector de Transferència Social i Cultural; Mercè Unzeta, vicerectora de Relacions Internacionals; Sònia Prats, del Servei de Llengües; i Neus Fornells, sotsdirectora de l'Institut Ramon Llull.

Els premis Mavi Dolz, que la UAB ha organitzat conjuntament amb l'Institut Ramon Llull, van ser atorgats a Andrès Armengol per l'obra "Plou"; a Joaquín Idoyaga per "Miralls"; i a Alberto Moyano per "Campus". Els guanyadors van obtenir la matrícula gratuïta a la UAB per al curs 2010-2011, o per al curs 2009-2010 per aquells que finalitzin els seus estudis a la UAB. Els textos premiats seran publicats en un volum pel Servei de Publicacions de la UAB.

En la presentació de l'acte, Neus Fornells va recordar la figura de Mavi Dolz, desapareguda ara fa un any. Va comentar que la seva presència "continua en tots els que la vam conèixer" i va elogiar el seu "ferm compromís amb el país i amb la llengua". Sobre la seva trajectòria, va destacar que el seu pas per l'IRL va ser "una revolució" i que, sobretot, Dolz "treballava pels seus estudiants, pels seus 'txiquets i txiquetes', com ella deia". A continuació, es va projectar un muntatge audovisual amb imatges de la professora Dolz i la cançó "Les meues vacances", d'Ovidi Montllor.

Pel que fa a l'Any de la Comunicació, el concurs de relats breus "L'Autònoma en 3.000 paraules". La guanyadora és Elisenda Coll Crespo per Obres, mentides i maldecaps, que rebrà un premi de 750 € i la seva obra serà publicada en paper i en format electrònic, i distribuïda gratuïtament pel Servei de Publicacions.

El premi de fotografia "Una imatge del món UAB" va ser atorgat a Enric Marsol per l'obra "Dins/fora". Pel que fa a l'apartat audiovisual, el curtmetratge "Facultats", d'Albert Moyano, ba obtenir el premi "L'Autònoma en 3 minuts".  Tots dos estan dotats amb 750 euros. El premi als blocs personals "Les dones i els homes de la UAB a la Xarxa", dotat amb 1.500 euros, va recaure en Enric Serra per "Aprendre llengües".

El president de l'Associació de Discapacitats de la UAB (ADUAB) va ser l'encarregat de donar el Premi de Relats Breus relacionats amb la Discapacitat a Jesús Manuel Soro per Duras de oreja, pero aún más duras de pelar. El premiat s'emporta una nit d'hotel per a dues persones, a l'Hotel Sehrs Campus de la Vila Universitària.

Pel que fa als premis lligats al programa d'intercanvi, a la categoria de fotografia, la guanyadora va ser Marta Viles, que va obtenir un Ipod Touch, per l'obra "Train Station in Chinese New Year"; i a la categoria de relats breus, la premiada ha estat Leticia Almanza per El muerto quiere camote. El seu premi és un notebook. La vicerectora Mercè Unzeta va destacar l'èxit de la convocatòria i la qualitat de les obres presentades, i va afirmar que el premi ha de ser "un estímul" per a que els estudiants que encara no ho han fet s'animon a passar una part dels seus estudis a l'estranger.

I el guanyador del III Concurs Eloi Castelló sobre experiències i vivències lingüístiques, organitzat pel Servei de Llengües, va ser Clarinha Glock per Catalunha, uma deliciosa Torre de Babel. Sònia Prats va explicar que el nom del premi vol retre homenatge a un company del Servei de Llengües i que el jurat va valorar especialment "l'originalitat i la qualitat" de les obres presentades.

La cloenda va anar a càrrec de Bonaventura Bassegoda, que va destacar que aquest acte s'emmarca dins de les activitats de l'Any de la Comunicació de la UAB. Bassegoda va afirmar que "la clau del fet comunicatiu és participar en actes col·lectius" i compartir "valors comuns i experiències". El vicerector va anunciar finalment les properes activitats relacionades amb l'any temàtic de la Universitat, com la jornada "Més enllà dels media. Nous formats de comunicació", que tindrà lloc el proper 5 de maig al Rectorat, o l'exposició "La comunicació, factor comú", prevista per a la propera tardor.

Anar a Notícies
Contacta
Si tens algun dubte sobre una nota de premsa o desitges més informació
+34 93 581 4032
g.premsa@uab.es
 

 

 

2019 Universitat Autònoma de Barcelona