Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

Alumnes de primària i secundària fan un tast de periodisme a la Facultat de Ciències de la Comunicació

10 maig 2024
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

La segona Jornada Canal de Reporters ha portat avui 148 estudiants de primària i secundària als estudis i aules de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB, on han participat en una sèrie de tallers en què han pogut fer de periodistes per un dia.

Canal de Reporters

Canal de Reporters és una iniciativa del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya que consisteix en l'organització de tallers de periodisme escolar per tal de promoure l'educació mediàtica. En la inauguració de la trobada, el director general d'Innovació, Digitalització i Currículum de la Generalitat, Joan Cuevas, ha emfatitzat "la importància de verificar la informació, ser molt crítics i buscar diverses fonts d'informació" i ha evocat una de les seves primeres experiències relacionades amb la qualitat informativa, quan va estar treballant en el tractament mediàtic dels atemptats de març de 2004 a Madrid.

El degà de la Facultat, Enric Marín, ha defensat també "l'alfabetització mediàtica" i s'ha dirigit als estudiants per dir que, independentment que esdevinguin en el futur estudiants de ciències de la comunicació o facin un altre trajecte, és "molt important apropar-se a la comunicació i desenvolupar la capacitat crítica", particularment en un "temps d'incertesa" com l'actual, en què "no hi ha prou filtres per evitar la circulació d'informació falsa i continguts tòxics".

Després de la inauguració, els alumnes han participat per grups en tallers de ràdio, de verificació informativa i d'internet segura; a més, han fet un tomb per la Facultat per conèixer-ne les instal·lacions. Hi han participat alumnes de segon d'ESO de l'Institut Agustí Serra de Sabadell i alumnes de primària de l'Escola Antoni Balmanya de Barcelona i de l'Escola Salvador Espriu de Sant Feliu de Llobregat. En paral·lel, la jornada Canal de Reporters s'ha desenvolupat també a les universitats de Girona, de Lleida i de Vic, així com al TecnoCampus de Mataró.

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Educació de qualitat

Dins de