La Facultat de Traducció i Interpretació homenatja Steiner
28.09.2011 Centres docents  -  El proper 30 de setembre, a les 12 h, l'aula 2 de la Facultat de Traducció i d'Interpretació acollirà l'acte d'inauguració del curs acadèmic 2011-2012. L'actor Òscar Intente representarà una versió dramatitzada de La idea d'Europa, unes reflexions de George Steiner sobre el futur de la societat actual. A l'acte intervindran també la degana de la Facultat, Laura Santamaria, i el vicerector d'Investigació, Manel López.

La idea d'Europa tracta sobre el fet europeu. És sobretot una història de la civilització que sorgeix d'una conferència que Steiner va pronunciar al Nexus Institute d'Àmsterdam. La traducció catalana és de Víctor Compta i està prologada per Rob Riemen (Arcadia).

L'obra parla del cansament de la història, que ens cau com un pes al damunt amb episodis d'una atrocitat brutal, però que, alhora, és també un territori de conquesta individual i col·lectiva. Steiner ens alerta del perill d'un ensopiment que caldrà combatre amb els valors nascuts amb la idea de la raó. Segons l'autor, Europa ha d'assumir amb responsabilitat la pròpia història per poder projectar una idea de futur. Sabem que la cultura no ens lliura de la barbàrie, però la ignorància segur que ens hi porta més de pressa.

George Steiner (París, 1929) és un dels pensadors més importants del nostre temps. Home d'un vast coneixement humanístic, és especialista en literatura comparada. La seva obra com a crític tendeix a l'exploració de temes culturals i filosòfics d'interès permanent i ha exercit una gran influència en el discurs cultural públic de les últimes dècades.

Ha exercit la docència en algunes de les millors universitats d'Europa i els Estats Units, com ara Princeton, Innsbruck, Cambridge o Ginebra. Algunes de les seves obres més carismàtiques són Tolstoi o Dostoievsky, Antígonas: una poética y una filosofía de la lectura o Diez (posibles) razones para la tristeza del pensamiento. Col·labora en revistes i diaris com The New Yorker, The Times Literary Supplement i The Guardian. Entre altres reconeixements, ha estat nomenat Cavaller de la Legió d'Honor a França i Fellowship de l'Acadèmia Britànica, i va ser guardonat amb el premi Príncep d'Astúries de Comunicació i Humanitats l'any 2001.

Més informació
Facultat de Traducció i d'Interpretació
Òscar Intente
Anar a Notícies
Contacta
Si tens algun dubte sobre una nota de premsa o desitges més informació
+34 93 581 4032
g.premsa@uab.es
 

 

 

2019 Universitat Autònoma de Barcelona