Camina la UAB

Camina la UAB! Per un campus més saludable i sostenible

Caminar, com a mitjà de transport, és la forma d'exercici més comuna entre les persones adultes, ja que es tracta d'una activitat que és fàcilment integrable dins la dinàmica quotidiana de les persones. Així, avui dia, el caminar és vist com una solució sostenible no només en aspectes relacionats amb el transport, sinó també amb la salut pública. 

Per a fomentar la mobilitat activa, és de màxima importància conèixer quines són les característiques de l'entorn que fomenten el caminar com a forma de transport quotidià. En aquest sentit, la distància a les destinacions s'ha revelat com el factor més important a l'hora de determinar si les persones decideixen utilitzar el vehicle privat motoritzat o caminar. 

La OMS considera que les distàncies menors a 5km són susceptibles de ser recorregudes a peu. I en aquest sentit, el Campus de la UAB és un espai de 230ha que ofereix distàncies i temps assequibles per a desplaçar-se a peu, junt amb un disseny amable (carrers i espais segregats del trànsit, espais verds...). 

En aquest sentit, la UAB va presentar l'octubre de 2021 una inicativa per a fomentar un estil de vida saludable entre las personas de la comunitat universitària. A través de la campanya "Camina la UAB! Per un Campus més saludable i sostenible" la Universitat va fer una sèrie d'actuacions enfocades a la salut i a la sostenibilitat. L'última actuació fou la creació de diversos vídeos que mostren els itineraris a peu entre diferents punts del Campus i els minuts de durada de cadascun d'ells. Els vídeos poden visualitzar-se a continuació.

Aquestes actuacions s'emmarquen en el Projecte Campus Saludable i Sostenible (SiS) i el Pla de Mobilitat de la UAB 2018-24

La UAB amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS):

IMG_ODS_3 IMG_ODS_11