Internacional

Xarxes universitàries

La UAB aposta per una cooperació internacional amb la participació en xarxes amb universitats de tot el món amb la voluntat de cultivar la investigació, la docencia, la llengua i la cultura. 

Consortium for Advanced Studies in Barcelona (CASA)

CASA és un consorci acadèmic sense ànim de lucre format per dotze universitats d’investigació líders amb l’objectiu d’organitzar i impartir programes d’educació rigorosa a l’estranger en col·laboració amb altres universitats. Aprofita els recursos combinats per oferir oportunitats d'immersió de estudiants amb acadèmics i líders de pensament importants del món.

European Consortium of Innovative Universities (ECIU)

La UAB té convenis d’intercanvi d’estudiants amb les universitats de l’European Consortium of Innovative Universities (ECIU), amb l’objectiu de fomentar una cultura de la innovació i proporcionar un paper catalitzador per a la innovació a les empreses i la societat en general.

Per més informació: ECIU Magazine

European University Association (EUA)

L’European University Association representa més de 800 universitats i conferències de rectors nacionals a 48 països europeus i proporciona oportunitats inigualables de participar en projectes, esdeveniments i altres activitats d’aprenentatge mutu. L’EUA també ofereix oportunitats úniques per donar forma a les polítiques i iniciatives europees que afecten l’educació superior i la investigació.

Universia

Universia és la xarxa de cooperació universitària més gran del món, amb 800 universitats de 20 països. Els eixos principals d’actuació són la orientació acadèmica i d’ocupació i en recolzar la transformació digital de les universitats.

Alianza 4 Universidades

L'Aliança de 4 Universitats (A-4U) és una associació estratègica entre els quatre principals universitats públiques espanyoles: Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Universidad Autónoma de Madrid (UAM), Universidad Carlos III de Madrid (UC3M) i Universitat Pompeu Fabra en Barcelona (UPF).

Xarxa Vives d'Universitats

La Xarxa Vives d’Universitats és una institució sense ànim de lucre que representa i coordina l’acció conjunta de 22 universitats amb la finalitat de crear un espai universitari que permeti coordinar la docència, la recerca i les activitats culturals i potenciar la normalització i ús de la llengua catalana.