Campus Ítaca

Campus Ítaca

Programa Campus Ítaca


El Campus Ítaca és un programa socioeducatiu promogut i organitzat per la Universitat Autònoma de Barcelona, gestionat per la Fundació Autònoma Solidària (FAS) i la Facultat de Ciències de l’Educació i patrocinat pel Grup Santander.

El programa està destinat a nois i noies de 15 anys que han acabat 3er d'ESO. A partir d’uns criteris molt fixes de selecció marcats pel programa, els centres escullen als vuit alumnes en funció de les seves característiques. El perfil d’alumnat al qual va dirigit és el d’un estudiant amb bones capacitats per als estudis però que, per la seva situació socioeconòmica i/o sense referents adults propers amb estudis superiors, provoca que es trobin en una situació de desavantatge educatiu.

Consisteix en una estada durant els mesos de juny i juliol, organitzada en tres torns de dues setmanes cada un, en els quals l’alumnat participant realitza una sèrie d’activitats que tenen com a objectiu incentivar-los a continuar la seva formació un cop finalitzada l’etapa obligatòria. Alhora vol ser un espai de convivència entre alumnat d’entorns socials diversos i potenciar l’ús del català com a vehicle de comunicació.

L’àmbit d’actuació del Campus Ítaca són instituts públics de la província de Barcelona. Per a participar, l'alumnat ha d'haver cursat 3r d'ESO en un dels centres participants
 
Trobareu més informació a la pàgina web del Campus Ítaca. Per a qualsevol dubte, podeu posar-vos en contacte a través del correu campus.itaca@uab.cat o trucant al 935811600.