Màster Universitari en Zoonosi i Una Sola Salut (ONE HEALTH)

Formació de professionals de la salut multidisciplinars preparats per afrontar els reptes altament complexos del segle XXI

Informació general

 • Màster Universitari UAB
 • Crèdits: 60 ECTS
 • Inici de curs 01/10/2024
 • Inici de la preinscripció 12/01/2024
  Veure el calendari
 • Estat de la preinscripció: Oberta
 • Places: 25 places
 • Horaris: Tarda
 • Preu: 27,67€ per crèdit (estudiants UE o residents). Curs 2023-2024.
  82€ per crèdit (estudiants no UE no residents). Curs 2023-2024.

 • Idioma: Anglès
 • Modalitat: Presencial
 • Centre docent: Facultat de Veterinària
052 Master's Degree in Zoonoses and One Health

Una sola salut (one health), la millor estratègia per preservar la salut de la població. Vols formar-ne part?

Aquest màster internacional és un programa d'orientació professional que respon a la necessitat de comptar amb professionals altament qualificats, amb una formació integral i multidisciplinària que englobi la salut humana, animal i ambiental. Aquest màster et permetrà treballar de forma eficaç i col·laborativa en la prevenció, control, gestió i comunicació dels riscos biològics i les amenaces de malalties infeccioses en un món on la globalització i el canvi climàtic estan condicionant l'aparició de nous escenaris. Aquest és el significat del concepte una sola salut (one health): promoure la defensa i millora de la salut de totes les espècies (humans, animals i plantes) a través d'una cooperació més gran entre els professionals que treballen en salut pública, salut animal i salut ambiental.

Per impartir aquesta formació altament especialitzada en una sola salut, aquest màster es porta a terme amb la participació d'experts procedents de diversos departaments i hospitals associats a la UAB, d'institucions com el Centre Europeu per a la Prevenció i el Control de Malalties (ECDC) , l'Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA), l'Organització de les Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura (FAO), l'Organització Mundial de Sanitat Animal (OIE) i l'Organització Panamericana de la Salut (OPS), i d'altres universitats (la Universitat de Londres, al Regne Unit, o la Universitat de Tolosa, a França). El curs es desenvolupa enfrontant els estudiants a diferents reptes emmarcats en la salut global, la qual cosa els permetrà entrenar les habilitats requerides en un professional d'una sola salut. A més, els estudiants tenen l'oportunitat no només de visitar diversos laboratoris especialitzats —inclosa la unitat de biocontenció de nivell 3 ubicada al Centre de Recerca en Sanitat Animal (CReSA)—, sinó també de fer el treball de final de màster en aquests laboratoris si hi estan interessats.

Sortides professionals

El màster té com a objectiu formar professionals altament qualificats per treballar tant en el sector públic com en el privat, amb una visió multidisciplinària, d'acord amb els requisits dels principals organismes internacionals de salut, com l'Organització Mundial de la Salut (OMS), les Nacions Unides Organització per a l'Agricultura i l'Alimentació (FAO) i l'Organització Mundial de la Sanitat Animal (OIE). El màster també ofereix accés a estudis de doctorat nacionals i internacionals.

Els estudiants d'aquest màster podran oferir els seus coneixements i habilitats per:

 1. Avaluació de riscos en general per a qualsevol dels sectors inclosos en el programa (salut pública, humana, animal, vegetal i mediambiental) incloent el control de punts crítics d'un diagrama de flux d'una malaltia en:
  1. Empreses privades (alimentàries, farmacèutiques, hospitalàries, veterinàries, fitosanitàries)
  2. Centres o laboratoris d'investigació de salut pública, sanitat animal o salut mediambiental.
 2. Gestió de riscos en assessories i consultories per a polítiques de detecció, vigilància i control de malalties en:
  1. Organismes públics governamentals regionals, nacionals o internacionals.
  2. Organismes no governamentals sense ànim de lucre (ONG) i en organismes o empreses privades de gestió de la salut.
 3. Recerca en l'àmbit de la salut i accés als estudis de doctorat

Testimonis

Universitat coordinadora:

Universitat Autònoma de Barcelona

Qualitat

Segell d'AQU Catalunya del Màster Oficial - Zoonosi i Una Sola Salut (ONE HEALTH) Accedir a l'apartat de El màster en xifres

Més informació