Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

La UAB, primera universitat de l'Estat en el rànquing QS

28 juny 2023
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

La UAB ha millorat 29 posicions respecte de l’edició anterior del QS World University Rankings i se situa en la posició mundial 149 i com a primera de tot l’Estat.

Ranking QS

La UAB es manté com a primera universitat de l’Estat per segon any consecutiu en el rànquing QS World University Rankings 2024, i ha assolit la posició mundial 149, una millora de 29 posicions respecte de la 178 que ocupava en l’edició anterior. D’aquesta manera, la UAB se situa en el 10 % de les millors universitats del món.

Per indicadors, la UAB destaca amb la posició 60 del món en Sostenibilitat (94,6 punts sobre 100), la 109 en Reputació acadèmica (63,2 punts), la 123 en Xarxa internacional de recerca (84,2 punts) i la 145 en Cites per acadèmic (70,6 punts).

En el context de l’Estat a la UAB la segueixen la Universitat de Barcelona, en la posició 164, la Universitat Complutense de Madrid, en la 171, i la Universitat Autònoma de Madrid, que ocupa la posició 199. El rànquing global l’encapçalen l’Institut de Tecnologia de Massachusetts (MIT, als Estats Units), la Universitat de Cambridge i la Universitat d’Oxford (ambdues al Regne Unit).

Per a l’elaboració del rànquing, que classifica les 1.500 millors institucions d’educació superior de tot el món (35 de les quals d’Espanya), QS sol·licita directament dades del darrer curs (2022-2023) i obté el nombre de cites dels darrers sis anys a partir de la informació de la base de dades científica Scopus d’Elsevier.

Primera posició també al rànquing CyD

La desena edició del rànquing per a les universitats espanyoles que elabora la Fundació CyD,  publicat recentment, també ha situat de nou la UAB en primera posició de l’Estat i li ha atorgat el nombre més gran d’indicadors d’alt rendiment de les 80 universitats analitzades. Aquesta classificació està associada al rànquing internacional U-Multirank, i hi afegeix alguns indicadors més apropiats per al sistema universitari espanyol.


Més informació:
https://www.topuniversities.com/university-rankings/world-university-rankings/

Dins de