Māster Oficial - Teledetecciķ i Sistemes d'Informaciķ Geogrāfica

Presentaciķ

Máster en Teledetecciķ i SIG
Les tècniques de Teledetecció i els Sistemes d'Informació Geogràfica (SIG o GIS) són imprescindibles per a estudiar la Terra i gestionar els seus recursos. Aquest paper central no només està present en el món acadèmic sinó que el percebem a múltiples camps. En efecte, trobem mostres de la creixent presència i interès en àmbits com ara els instruments (nous i millors satèl·lits d'observació de la Terra, els vehicles aeris no tripulats o UAV, la formació lidar, l'impuls europeu a sistemes GPS com Galileo, etc.), la informació geogràfica (l'èxit de Google Earth o Google Maps, Bing, OpenStreetMap, la gratuïtat de l'excel·lent cartografia de l'ICGC, etc.), les seves metadades (creixent presència i consolidació d'estàndards), la seva catalogació en Infraestructures de Dades Espacials (IDEC, IDEE, etc.) o el software (com l'actual gratuïtat del programari MiraMon per a administracions, estudiants i institucions de recerca de tot el món que ha impulsat la Generalitat de Catalunya i les diferents alternatives de programari lliure).

En aquest context hi ha, doncs, una necessitat de professionals ben formats en aquestes disciplines, que coneguin els fonaments però també les darreres tendències com ara l'estandardització impulsada per l'Open Geospatial Consortium (OGC).

L'objectiu d'aquest Màster és proporcionar una sòlida formació científica en les tècniques d'observació de la Terra i la generació i anàlisi d'informació per a l'estudi del territori i la gestió dels seus recursos a través dels SIG. Es tracta d'un Màster de 60 ECTS que s'estructura en 4 mòduls obligatoris, un mòdul optatiu de formació avançada (a escollir entre dos possibles) i, finalment, el Treball de Final de Màster. Totes les classes són amb ordinador. El curs es complementa amb sessions de tutories pràctiques, seminaris i possibles visites a entitats del sector.

Sortides professionals

Els continguts del màster estan pensats per donar una formació científico-tècnica a l’estudiant. Centrats en els coneixements en profunditat i en l'establiment de bases sòlides per a la natural continuïtat de formació dels estudiants. Aquesta aproximació mixta dels estudis els fa ideals, tant per desenvolupar una posterior carrera investigadora a través d'un programa de doctorat, com per realitzar tasques més aplicades en les quals es requereixi personal tècnic especialitzat que abordi les qüestions amb les màximes garanties d'èxit.

Així doncs, les principals sortides professionals del màster són:
  • Com a tècnic en Teledetecció i SIG en empreses privades (tant del sector aeroespacial com en consultories ambientals, per exemple) o en administracions públiques (en departaments dedicats a la gestió del medi ambient, la planificació territorial, etc.), on l'ús dels SIG es troba molt estès i es requereix personal amb coneixements avançats per a la gestió diària de dades geoespacials.
  • Com a investigador tant en mètodes com en aplicacions en Teledetecció i SIG en universitats i centres de recerca públics i privats.

Horaris

Classes: De Dilluns a dijous de 17 a 21h
Tutories de pràctiques i exàmens: Divendres de 15 a 19h.

El Màster en Xifres

A l'apartat El Màster en Xifres es poden consultar dades estadístiques sobre la titulació.


Calendari Acadèmic

Māster Oficial UAB

20 places
Presencial
Crčdits: 60 crčdits ECTS
Inici de la preinscripciķ 11/01/2019
Veure el calendari
Preinscripciķ oberta
Preu: Comunitaris: 77 € per crèdit, inclou taxes i assegurança escolar.
Extracomunitaris: 97 € per crèdit, inclou taxes i assegurança escolar.

Premi als millors estudiants: en finalitzar el Màster, els estudiants amb millors qualificacions rebran un premi de 1500 €. Es concedirà un premi per cada cinc estudiants.
Inici de curs 25/09/2019
Fi de curs 29/05/2020
Centre: Escola Fundaciķ Universitat Autōnoma de Barcelona-Formaciķ


Lloc: CREAF. Edifi­ci C. Campus UAB. 08193 Cerdanyola del Vallès. Tel. 935 811 312. www.creaf.cat
Idioma:Castellā (80%) i Catalā (20%)

Si tens dubtes o vols més informaciķ pots omplir el formulari següent: *Camps obligatoris

Un cop enviat el formulari, rebrās un correu de confirmaciķ de la teva peticiķ

Web del māster http://www.creaf.uab.es/master/