1er Congrés Català de Joves Investigadors en Ciències de l'Alimentació
Detalls de l'event
- Inici: 10 des. 2025 09:00
- Sala de Graus de l'Edifici Gramenet, Campus de l¿Alimentació Torribera, UB
L’Associació Catalana de Científics i Tecnòlegs dels Aliments, juntament amb la UAB i la UB, organitzen el I Congrés Català de Joves Investigadors en Ciències de l’Alimentació, un espai de trobada on els joves investigadors puguin presentar els seus treballs científics, intercanviar coneixements i establir vincles dins la comunitat investigadora catalana. El Congrés compta amb la col·laboració de les universitats i centres de recerca de Catalunya vinculats a les ciències de l’alimentació i el suport del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.
El programa abordarà els principals reptes i oportunitats que afronta el món científic en l’àmbit agroalimentari, com ara els progressos més destacats en tecnologia i innovació, seguretat i qualitat alimentària en temps de canvi, nutrició per a la salut i el benestar, sostenibilitat alimentària en totes les seves dimensions i aspectes socioculturals de l’alimentació.
En l’acte inaugural intervindran Concepció Amat, vicerectora de Política Docent de la UB; Mireia González Sáez, alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet; Cristina Massot Berna, secretària general d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació; Carmen Vidal Carou, directora del Campus de l’Alimentació Torribera, així com Carolina Ripollés Ávila (UAB) i Oriol Comas Basté (UB), presidents del comitè científic i organitzador.
La conferència inaugural titulada «L’alimentació del futur: reptes i tendències en nutrició, seguretat i sostenibilitat alimentària», anirà a càrrec de Marta Hugas Maurici, presidenta del Consell Científic de l'Agència Francesa de Seguretat i Salut Alimentària, Ambiental i en el Treball (ANSES) i ex directora científica de l'Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA).