Activitats
Dilluns, 1 Juny 2015
Dia · Setmana
10:00
VI Jornades Doctorals del Departament de Química
Descripció:
Les Jornades Doctorals de Química de la UAB celebren la 6ena edició de l'1 al 3 de juny. La trobada pretén enfortir el vincle dels futurs doctors amb el món laboral i impulsar l’esperit emprenedor, donant també a conèixer recerques punteres que s’estan duent a terme a nivell global, mitjançant la participació de conferenciants destacats.
Enguany compten amb la participació del següents investigadors:
Dimecres, 1 de juny, Luis Liz-Marzán, professor-investigador Iberbasque i director científic del Centre d’Investigació Cooperativa en Biomateriales (CIC biomaGUNE) oferirà la conferència “Molecular Thinking for nanoplasmonics Design”.
Dijous 2, Luisa Torsi, professora de Química Analítica de la Universitat de Bari “A.Moro”, parlarà sobre “Organic Bio-electronics for futur ultra-high sensitive and low-cost sensing applications”.
Divendres dia 3, Luisa de Cola, professora i càtedra AXA de Química Biomaterial de l’Institut de Ciència i Enginyeria Supramoleculars (ISIS) de la Universitat d’Estrasburg, impartirà la conferència “Nanomedicine: dream or reality?”.
L'accés a les Jornades és obert, però les persones que no formen part del Departament de Química cal que s'inscriguin prèviament escrivint al correu electrònic gestio.postgrau.quimica@uab.cat.
Més informació sobre les VI Jornades Doctorals del Departament de Química
Ubicació: Sala d'Actes de la Facultat de Ciències
Data: Dilluns 1, Juny de 2015 - 10:00h
Data fi: Divendres 3, Juny de 2016 - 13:30h
Organitzador: Departament de Química
Dijous, 7 Abril, 2016
18:00
Exposició: "Yasuní - Expedició Científica a l'Amazònia Equatoriana 2014"
Descripció:
L'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB) acull l'exposició fotogràfica del biòleg i fotògraf Pau Cardellach, "Yasuní - Expedició Científica a l'Amazònia Equatoriana 2014". L'exposició mostra una selecció de quaranta imatges realitzades per Pau Cardellach durant una expedició científica organitzada per l'Institut de Biodiversitat Tropical (IBT) amb destinació a l'estació científica del Parc Nacional i Reserva de la Biosfera del Yasuní, gestionada per la Pontificia Universidad Católica de Ecuador (PUCE) i situada al mig de la selva equatoriana. Les imatges són un petit homenatge a aquest territori del Yasuní del qual l'investigador va quedar enamorat, no només de la bellesa del medi natural i la riquesa de la seva biodiversitat sinó també del contacte establert durant un mes amb les ètnies locals, especialment amb la dels Waorani. L'exposició consta de tres parts ben diferenciades. A la primera part, "Biodiversitat", es mostren imatges de la rica diversitat que es pot veure al parc, el més gran en nombre d'espècies registrades per hectàrea de tot el planeta. Una segona part, "Nova vida Waorani", reflecteix com aquesta ètnia, que tradicionalment vivia a la selva, resideix ara en comunitats més o menys acomodades amb alguns avenços tecnològics, tal i com succeeix a la forma de vida occidental, mentre que la tercera part, "Projecte ONKA", recull la construcció d'una llar tradicional Waorani.
Més informació.
Ubicació: Planta baixa de l'edifici ICTA-UAB, Campus UAB (Bellaterra).
Data: Dijous 7, Abril de 2016 - 18:00h
Data fi: Dimarts 31, Maig de 2016 - 20:00h
Dilluns, 2 Maig, 2016
11:00
Jornades del CRUAB
Descripció:
El Club de Rol de la UAB, inscrit en elDirectori, organitza les Jornades del CRUAB on hi haurà partides de rol de Dungeons and Dragons, Pathfinder Society, Steam States, Aquelarre, Numenera, Paranoia i Vampiro.
També es realitzaran tornejos de Patchwork, Carcassone, Dominion, Catan i Magic.
Si us agraden els jocs de rol o voleu conèixer més sobre aquests jocs de rol, apropeu-vos a la Plaça Cívica i pregunteu pel CRUAB!
Ubicació: Plaça Cívica, Campus UAB
Data: Dilluns 2, Maig de 2016 - 11:00h
Data fi: Divendres 13, Maig de 2016 - 16:00h
Dimarts, 3 Maig, 2016
11:30
Conferència "Dilemes transfronterers entre Sudàfrica i Moçambic"
Descripció:
L'Aula 213 de la Facultat de Lletres de la UAB acollirà el pròxim dimarts 3 de maig de 2016 a les 11.30 h la conferència amb el títol "Dilemes transfronterers entre Sudàfrica i Moçambic. La Natura com a objecte de desenvolupament: conservació, comerç i migracions al voltant del Great Limpopo Transfrontier Park".
L'assistència és lliure.
Ubicació: Aula 2016 de la Facultat de Lletres de la UAB
Data: Dimarts 3, Maig de 2016 - 11:30h
12:00
Xiringu sobre sexualitat i drogues de la FAS del mes de Maig
Descripció:
El Xiringu és el punt itinerant d'informació i assessorament sobre sexualitat i drogues de la Fundació Autònoma Solidària (FAS) dinamitzat per estudiants de la UAB que, dos dies a la setmana en horari de migdia, és a facultats diferents del Campus per solucionar interrogants i oferir material de prevenció a l'alumnat de la universitat.
El mes de Maig de 2016, el Xiringu serà:
Dimarts 3 i Dijous 5: Facultat de Biociències
Dimarts 10 i Dijous 12: Facultat d'Economia i Empresa
Dimarts 17 i Dijous 19: Facultat de Ciències de la Comunicació
Dimarts 24 i Dijous 26: Facultat de Veterinària
Ubicació: Campus de la UAB
Data: Dimarts 3, Maig de 2016 - 12:00h
Data fi: Dijous 26, Maig de 2016 - 15:00h
12:00
Conferència: "Xile: Lliçons del triomf del petit poble de Totoral davant la termoelèctrica més gran d'Amèrica Llatina"
Descripció:
Conversatori: "Xile: Lliçons del triomf del petit poble de Totoral davant la termoelèctrica més gran d'Amèrica Llatina. Anàlisi de cas a la mirada de l’Observatorio Latinoamericano de Conflictos Ambientales”
Consuelo Infante, periodista xilena de l’Observatorio Latinoamericano de Conflictos Ambientales (OLCA), oferirà la conferència "Xile: Lliçons del triomf del petit poble de Totoral davant la termoelèctrica més gran d'Amèrica Llatina. Anàlisi de cas a la mirada de l’Observatorio Latinoamericano de Conflictos Ambientales”.
El "Caso Castilla", és la denominació del conflicte entre la localitat de Totoral, poble del nord de Xile fundat el 1634 on avui habiten de manera permanent aproximadament 50 persones, i l'empresa MPX de l'empresari Eike Batista (llavors entre les 10 majors fortunes del món), que pretenia emplaçar a la costa del territori la termoelèctrica Castella, amb una capacitat de generació de 2100 mW a base de carbó. La comunitat, que es trobava oblidada per l'Estat i desenvolupava la seva vida sense electricitat, sense transport públic, amb una escola que funcionava tres dies a la setmana, va aconseguir després de més de 15 anys de lluita, que una decisió judicial de la Cort Suprema reconegués la il·legalitat i arbitrarietat del procés d'autorització ambiental de la iniciativa, i amb això, que MPX abandonés el territori. Això, sota les pressions de l'empresariat, el govern, els mitjans de comunicació i molts sectors del poder legislatiu.
Conversar sobre aquest triomf inèdit en la història ambiental de Xile, analitzar el seu abast, aventurar lliçons, és la invitació que ens fa Consuelo Infante, autora del llibre “Totoral la Energía en nuestras manos” i periodista d'OLCA, organització que des dels seus inicis va acompanyar a la comunitat en aquest conflicte socioambiental. Consuelo està a l'Estat Espanyol convidada per Tabakalera, Centre Internacional de Cultura Contemporània i Donostia/San Sebastián 2016, Capital Europea de la Cultura, en Donosti, per participar en una activitat anomenada salut / saber / poder en el marc del projecte "Anarchivo sida"
El "Caso Castilla", és la denominació del conflicte entre la localitat de Totoral, poble del nord de Xile fundat el 1634 on avui habiten de manera permanent aproximadament 50 persones, i l'empresa MPX de l'empresari Eike Batista (llavors entre les 10 majors fortunes del món), que pretenia emplaçar a la costa del territori la termoelèctrica Castella, amb una capacitat de generació de 2100 mW a base de carbó.
La comunitat, que es trobava oblidada per l'Estat i desenvolupava la seva vida sense electricitat, sense transport públic, amb una escola que funcionava tres dies a la setmana, va aconseguir després de més de 15 anys de lluita, que una decisió judicial de la Cort Suprema reconegués la il·legalitat i arbitrarietat del procés d'autorització ambiental de la iniciativa, i amb això, que MPX abandonés el territori. Això, sota les pressions de l'empresariat, el govern, els mitjans de comunicació i molts sectors del poder legislatiu.
Conversar sobre aquest triomf inèdit en la història ambiental de Xile, analitzar el seu abast, aventurar lliçons, és la invitació que ens fa Consuelo Infante, autora del llibre “Totoral la Energía en nuestras manos”, i periodista de OLCA, organització que des dels seus inicis va acompanyar a la comunitat en aquest conflicte socioambiental. Consuelo està a l'Estat Espanyol convidada per Tabakalera, Centre Internacional de Cultura Contemporània i Donostia/San Sebastián 2016, Capital Europea de la Cultura, en Donosti, per participar en una activitat anomenada salut / saber / poder en el marc del projecte "Anarchivo sida".
Ubicació: Sala Cadí- ICTA-UAB Edifici Z
Data: Dimarts 3, Maig de 2016 - 12:00h