Vés al contingut principal

Mirades de mestres

 

Edició 2023/2024 suspesa

 

L’Institut de Ciències de l’Educació de la UAB obre una nova convocatòria del seu Seminari de reflexió pedagògica Mirades de mestres dirigit a centres de tots els nivells educatius no universitaris i que forma part del programa Innovar per Aprendre.

 

Modalitat: Semipresencial (5 o 6 sessions presencials en horari de tarda + treball a distància)

Lloc de realització: Campus de la UAB a Bellaterra (Cerdanyola del Vallès)

Professorat: Unitat docent de l'ICE i altres col·laboradors

 

Objectius

Mirades de mestres es proposa utilitzar el llenguatge audiovisual per tal d’explicar i documentar experiències d'aula o de centre que es vulguin compartir amb la comunitat docent partint de la pròpia reflexió sobre aquestes pràctiques educatives. És intenció de l'equip docent de l'ICE UAB posar l'èmfasi en l'anàlisi i la documentació de situacions d'aprenentatge en l’enfocament que hi dona el nou currículum.  

 

Metodologia

Es tracta d’un seminari participatiu que combinarà sessions presencials basades en lectures, exposició, anàlisi i discussió de les propostes dels centres participants amb un treball autònom per l'elaboració del guió pedagògic i audiovisual del vídeo, així com la seva creació i edició. 

Des de l’ICE donarem suport al funcionament del seminari amb la coordinació i dinamització dels seus treballs per part del nostre equip docent i amb la participació puntual de persones expertes que es considerin d'interès.
 

Certificació 

Aquesta activitat està reconeguda com a Formació Permanent del Professorat pel Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya.

És una activitat subvencionada amb places limitades.

 

Calendari

Inscripció: fins al 20 d’octubre de 2023

Selecció dels centres participants: 30 d’octubre de 2023

Inici de les sessions: 8 de novembre de 2023

 

Criteris de selecció dels centres participants

  • Interès educatiu de la proposta que presenta el centre
  • Representació dels diferents nivells educatius i del territori

 

Requisit

La participació al seminari es fa com a centre educatiu amb el suport explícit de l’equip directiu i comporta el compromís de participació d’almenys dos docents per centre.

 

 

      Vídeos d'altres cursos

 

 

L’ICE de la UAB es reserva el dret d’utilitzar els vídeos produïts pels centres participants del seminari en activitats de caràcter formatiu i compartir-los amb la comunitat educativa a través del seu web si és considera d’interès.