Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Institut deCiències de l'Educació ICE

Jornades de Química Interactiva

Projecte Brúixola

Contingut de l'activitat i informació del calendari

Amb el propòsit de potenciar l'interès per la química entre l'alumnat de batxillerat i enfortir els vincles entre el Departament de Química de la Universitat Autònoma de Barcelona i el professorat de secundària, us oferim novament, amb el suport de l'Institut de Ciències de l'Educació, la possibilitat de participar en les jornades de química interactiva, que es desenvoluparan als laboratoris de la Facultat de Ciències del 22 de gener al 9 de febrer de 2024, en horari de matí, de les 9.30 a les 13.30 h. En el formulari d'inscripció es podran triar tres dates diferents per ordre de prioritat. A cada sessió hi haurà un màxim de 60 alumnes.

Les jornades estan adreçades a l'alumnat de batxillerat que cursi assignatures de química, preferentment de segon curs.

La recepció es farà a la taula periòdica situada a l’entrada nord de la facultat de ciències. L’activitat de la Química Interactiva s'iniciarà a les 9.30 h. amb una breu introducció informativa on es mostrarà la importància de la química en la vida quotidiana i s'introduiran els aspectes bàsics de seguretat en el laboratori i de tractament de residus (20 min.; tindrà lloc al seminari del departament). Seguidament es portarà a terme una pràctica de química virtual a l'aula d'informàtica (45 min.). Després d’una breu parada per esmorzar (10 min.) es realitzaran una sèrie de pràctiques als laboratoris del Departament de Química en grups de màxim 15 estudiants, tutelats per un/a professor/a (2,5 h). S'ha optat per un enfocament eminentment pràctic i interactiu amb activitats que porten per títol: Detectius ambientals, El racó del detectiu, Materials polimèrics, Metalls amb memòria de forma o El racó del fred.

Per a l'adjudicació de les places es prioritzarà que l’alumnat sigui de 2n de batxillerat, el repartiment entre el major nombre de centres i l'ordre d'arribada de la sol·licitud.

L'activitat es desenvoluparà entre el 22/1/2024 i el 9/2/2024. En fer la inscripció, es podran escollir tres dates per ordre de prioritat.

Les places es limiten a un màxim de 60 alumnes per sessió.

Horari: de 9.30 h a 13.30 h, aproximadament.

Preu de l'activitat: 8€ per alumne.

Els centres de màxima complexitat tindran un descompte del 50% de l'import.

 

Inscripció tancada