Vés al contingut principal

Conferència sobre Ucraïna i les claus per entendre l'escalada militar

11 maig 2022
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

L'escriptor i expert en Ucraïna, Carlos Taibo, va oferir ahir, 10 de maig, a la UAB, la conferència “Anàlisi de la guerra a Ucraïna. Claus per entendre l’escalada militar: orígens, interessos geopolítics i perspectives”, presentat pel professor Rafael Grasa, dins el cicle d’activitats “La UAB, a favor de la pau”, a la Facultat de Ciències Polítiques. 

Anàlisi Ucraïna Carlos Taibo FAS

Ahir, dimarts 10 de maig, va tenir lloc la conferència “Anàlisi de la guerra a Ucraïna. Claus per entendre l’escalada militar: orígens, interessos geopolítics i perspectives”, que tenia com a objectiu contribuir a la comprensió del conflicte armat actual a Ucraïna a través d’un repàs de les seves causes, perspectives i impactes en clau geopolítica. L’acte es va dur a terme  de 12:00h a 13:30h a la Sala d’actes de la Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia de la UAB, i va comptar amb l’assistència d’unes 40 persones. 

La ponència principal va ser a càrrec de Carlos Taibo, escriptor, editor i professor jubilat de Ciència Política i de l’Administració a la Universitat Autònoma de Madrid, que es va basar en les reflexions del seu llibre “Rusia frente a Ucrania: Imperios, Pueblos, Energía” a l’hora d’analitzar les claus de la guerra. La intervenció de Taibo va anar seguida d’un debat, on es va animar als assistents a reflexionar de forma conjunta i participativa sobre el conflicte. 

Rafael Grasa, professor de Relacions Internacionals de la UAB i expert en seguretat i transformació de conflictes, es va encarregar de la presentació i moderació de l’acte. Va tancar la conferència el vicerector de Relacions Internacionals de la UAB, Màrius Martínez.

La conferència es va retransmetre en directe a través de Youtube, i es pot recuperar aquí. A més, també es va fer un fil a Twitter on es va fer un seguiment de l’acte.

Aquesta activitat queda inscrita dins el cicle d’activitats “La UAB, a favor de la pau” que neix de la responsabilitat social de la universitat d’actuar davant les problemàtiques mundials i, amb el seu potencial acadèmic, oferir unes eines d’anàlisi crítiques dels conflictes internacionals.

La UAB està canalitzant els mecanismes de suport a totes les persones afectades pel conflicte a través de la Fundació Autònoma Solidària (FAS), que vehicula les diferents ajudes. La Universitat vetlla també perquè les persones dels països en conflicte que siguin presents, sigui quina sigui la seva nacionalitat, tinguin resoltes les necessitats que els hagi pogut generar aquest conflicte i no pateixin cap mena de discriminació, i alhora treballa coordinadament amb el sistema universitari català en totes les accions d'informació i de coordinació d'acció que estiguin a les seves mans per mitigar els efectes d'un conflicte bèl·lic com aquest.

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Pau, justícia i institucions sòlides

Dins de