Vés al contingut principal

Vols fer pràctiques extracurriculars als UAB Open Labs?

20 des. 2021
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

Cinc estudiants de la Universitat podran aprendre a utilitzar programari i maquinari 4.0 mentre donen suport a projectes que es desenvolupen als Open Labs, els laboratoris d’innovació oberta de la UAB. A més, coneixeran la metodologia Agile de gestió de projectes i guanyaran experiència en divulgació de coneixements tècnics, amb l’organització d’una activitat oberta al públic. Les pràctiques seran remunerades i la data límit d’inscripció és el 7 de gener.

UAB Open Labs

En el marc del programa d’estades de pràctiques de la UAB d’aquest curs acadèmic, els UAB Open Labs han convocat cinc places per a estudiants de la Universitat amb l’objectiu de capacitar-los en l’ús d’eines digitals i tecnològiques de gran utilitat professional, que els serviran per complementar els coneixements adquirits en els estudis.

Durant l’estada, i a partir de les inquietuds de cada estudiant, la formació es durà a terme en tres espais diferents. En el primer, al Disseny Lab, l’estudiant utilitzarà programes de disseny i impressores 3D, entre altres dispositius. Segon, al Digital Lab, dominarà diversos tipus d’escàner i utilitats de realitat virtual i augmentada. A l’últim, a l’Àudio Lab s’instruirà en l’enregistrament i l’edició de veu i instruments en un veritable estudi de gravació.

Les places i els horaris són:

  • ÀudioLab: dijous de 15 a 18h i divendres de 9:30 a 13:30h i de 15h a 18h
  • Digital Lab horari matins: de dilluns a divendres de 9:30 a 13:30h (20h/setmana)
  • Digital Lab horari tardes: de dilluns a dijous de 15:00 a 17:30h (10h/setmana)
  • Disseny Lab horari matins: de dilluns a divendres de 9:30 a 13:30h (20h/setmana)
  • Disseny Lab horari tardes: de dilluns a dijous de 15:00 a 17:30h (10h/setmana)

D’altra banda, l’alumnat coneixerà i posarà en pràctica la metodologia Agile de gestió de projectes, que està transformant el món laboral. També cultivarà la transmissió i la divulgació del coneixement dels Open Labs de la UAB amb la preparació d’una activitat oberta al públic, escollint la temàtica, el format i assumint la imatge, la comunicació i l’execució de l’acte.

A banda d’assolir una sèrie de competències específiques vinculades als projectes i prototips desenvolupats als Open Labs, l’alumnat en pràctiques també assolirà competències transversals com el treball en equip, l’adaptació al canvi, la responsabilitat, la comunicació verbal i escrita, l’empatia, l’assertivitat, l’organització i la planificació personal o el compromís amb la institució, entre altres.

Tres de les places de pràctiques convocades requeriran una dedicació de 4 hores diàries, mentre que les altres dues la requeriran de 2,5 hores diàries. Les estades s’hauran de fer durant el curs acadèmic 2021-2022 i la remuneració en concepte d’ajut a l’estudi serà de 7,46 euros/hora en tots els casos.

Les persones interessades a fer una d’aquestes estades (i que compleixin els requisits per fer pràctiques extracurriculars) poden enviar el seu CV a l’adreça openlabs@uab.cat abans del 7 de gener de 2022.

Trobareu tota la informació sobre les ofertes de pràctiques als OpenLabs de la UAB, en aquest enllaç

Dins de