Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

Un seminari internacional aborda la parentalitat i el parentesc des de l'antropologia

23 nov. 2015
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail
Des del 25 fins al 27 de novembre, la Facultat de Filosofia i Lletres i  la Sala de Teatre i Cine de la UAB, acullen els actes emmarcats dins del Simposi Internacional sobre parentalitat i parentesc que s’organitza des del GRAFO. Els actes comptaran amb la presència i participació d’experts de l’àmbit antropològic.
familiapaternitat
El pròxim 25 de novembre i fins al dia 27, la UAB acull el simposi internacional que es titula “Parentalitat o parentesc? Perspectives antropològiques i interdisciplinàries”. Aquest grup d’activitats i actes, ha estat organitzat pel grup GRAFO de la UAB per debatre sobre els termes de parentesc i parentalitat amb diferents experts de l’àmbit antropològic.

El 25 de novembre, a les 16 h, a la Sala de Teatre i Cine de la UAB, el degà de la Facultat de Filosofia i Lletres, Joan Carbonell; el director del Departament d’Antropologia Social i Cultural, Aurelio Díaz; i la directora de Getp-GRAFO, Anna Piella, faran la presentació del simposi.

La conferència inaugural la impartirà Manuel Pérez-Sánchez, psicoanalista de l’Associació Bick Espanya. La lliçó magistral es titula “El nen i la parentalitat. Una perspectiva psicoanalítica”. Posteriorment, en aquesta mateixa sessió del dia 25, s’oferirà el documental Nacer (2013, 52’) que presentarà la directora del mateix, Ana Victoria Pérez.

Les trobades dels dies 26 i 27, tindran lloc a la sala de graus de la Facultat de Filosofia i Lletres, on diferents experts de la UAB i d’altres centres universitaris, debatran sobre la parentalitat i el parentesc en termes antropològics. En total, s’hi ha organitzat quatre taules rodones per discutir sobre diferents temes.

Els diferents investigadors, procedents de l’àmbit català, espanyol però també de l’àmbit internacional tractaran temes com l’etnografia, la pediatria, les custodies compartides o l’embaràs. L’objectiu d’aquestes trobades, és analitzar diferents casos per arribar a conèixer profundament els problemes relacionats amb aquest àmbit antropològic.

Dins de