Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

Un projecte de la UAB per cercar teràpies per a la malaltia d'Alzheimer rep finançament de la BrightFocus Foundation

29 juny 2022
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

La BrighFocus Foundation finançarà amb 300.000 dòlars un projecte per estudiar els canvis en els gens que s’expressen en un tipus de neurones vulnerables en la malaltia d’Alzheimer. La recerca, liderada pels investigadors de l’INc-UAB Carles Saura i Arnaldo Parra, analitzarà també com aquests canvis poden causar alteracions en circuits neuronals implicats en la memòria.

Equip recerca de Carlos Saura

Els investigadors de l’Institut de Neurociències de la UAB (INc-UAB) Carles Saura i Arnaldo Parra han rebut finançament de la BrightFocus Foundation, fundació nord-americana que finança projectes de recerca en Alzheimer, glaucoma i degeneració macular, per dur a terme el projecte «Targeting excitatory neural circuits in Alzheimer’s disease».

Al llarg dels propers tres anys els investigadors estudiaran els canvis en l’expressió gènica i l’activitat de neurones excitatòries vulnerables en la malaltia d’Alzheimer utilitzant nous models genètics i eines de modulació neuronal, i analitzaran com aquestes alteracions afecten els circuits neuronals implicats en la memòria.

Aquest enfocament, pioner a tot l’Estat, pretén identificar noves dianes terapèutiques i biomarcadors primerencs específics per a aquestes poblacions neuronals vulnerables, a més d’avançar en el coneixement dels mecanismes moleculars implicats en aquesta malaltia neurodegenerativa.

Més informació:

Pàgina web de la BrightFocus Foundation
 

Article de referència:

Carlos A Saura, Ángel Deprada, María Dolores Capilla-López, Arnaldo Parra-Damas. Revealing cell vulnerability in Alzheimer's disease by single-cell transcriptomics. Semin Cell Dev Biol, 2022 May 24; S1084-9521(22)00164-1 https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35623983/

Dins de