Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

'UAB Reptes', l'esdeveniment de generació d'idees per resoldre reptes socials i ambientals, torna amb nous premis

27 gen. 2023
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Adreçat a estudiants i alumni, se celebrarà el 28 de febrer pel matí a la plaça Cívica. Les persones participants treballaran en equip per idear projectes en favor dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Els quatre equips finalistes s’enduran vals de 30 euros per gastar a Abacus; l’equip guanyador, a més, entrades pel festival Canet Rock. Així mateix, totes les persones assistents podran participar en el sorteig d'un ordinador portàtil. Inscripcions ja obertes a l’aplicació NEXUS.

UAB Reptes

Un matí de treball en equip per idear un projecte, amb la possibilitat d'endur-se premis

El món té reptes socials i ambientals i la UAB vol ser part de la solució. Després de l’èxit de les passades edicions, la Universitat organitza UAB Reptes 2023 amb l’objectiu d’implicar les seves persones estudiants i alumni en l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Així doncs, aquest taller de generació d’idees promourà el treball en equips multidisciplinaris per idear projectes que donin resposta a reptes socials i ambientals.

L’esdeveniment tindrà lloc el 28 de febrer, de 10.00 a 14.00 h, a la sala d’estudis de l’edifici RR, a la plaça Cívica –damunt del bar–. Està concebut com un taller d’innovació disruptiva en què les persones seran agrupades en equips amb membres de diferents Facultats i Escoles que exercitaran la seva creativitat per idear una solució a un dels desafiaments proposats. Tot plegat, amb la dinamització de David Hernández Salazar, tècnic en Disseny i Innovació estratègica a la Unitat d’Emprenedoria del Parc de Recerca UAB.

Els reptes que llançarà la UAB són quatre i estan basats en quatre ODS:

  • Fi de la pobresa.
  • Educació de qualitat.
  • Aigua neta i sanejament.
  • Consum i producció responsables.

L’organització guiarà les persones estudiants i alumni perquè generin propostes de valor ordenades i clares que permetin visualitzar un camí a seguir per a la solució dels problemes. D'aquesta manera, el producte final seran les propostes que cada equip presentarà.

Al final del matí, un jurat expert seleccionarà quatre equips finalistes, un per cada repte, en base al nivell de creativitat, la viabilitat i l’impacte de les seves propostes. Aquests quatre equips faran un pitch del seu projecte i un d’ells, al seu torn, serà proclamat guanyador de UAB Reptes 2023. Totes les persones integrants dels grups finalistes rebran un val de 30 euros per gastar a Abacus; les del grup guanyador, a més, una entrada pel festival Canet Rock.

Les inscripcions a l'esdeveniment són gratuïtes i ja es poden formalitzar a través de l'aplicació NEXUS, dins de l'apartat Activitats d'Orientació Professional (823 - UAB Reptes). En cas de no disposar de perfil d'usuari, es pot fer una Alta parcial.

Inscripció gratuïta a l'aplicació NEXUS

A més, totes les persones participants podran descarregar un certificat d'assistència a l'aplicació després de l'activitat.

Sorteig d'un ordinador portàtil

Per altra banda, totes les persones inscrites a UAB Reptes 2023 també podran participar en el sorteig d'un ordinador portàtil valorat en 300 euros, gentilesa del Banco Santander. Caldrà que les persones ja inscrites a l'activitat s'inscriguin també al sorteig a la plataforma en línia del Santander i que assisteixin a UAB Reptes 2023. La persona guanyadora s'anunciarà al final de l'esdeveniment.

Inscripció al sorteig

UAB Reptes 2023 està organitzat pel Servei d’Ocupabilitat de la UAB, a través del seu programa UAB-Emprèn, amb la col·laboració del Parc de Recerca UAB.

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Fi de la pobresa
  • Educació de qualitat
  • Consum i producció responsables
  • Aigua neta i sanejament

Dins de