Vés al contingut principal

Torna el Campus Ítaca al campus de la UAB

28 juny 2022
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Des del 27 de juny i fins el 15 de juliol té lloc una nova edició del Campus Ítaca, en la qual participaran 317 joves de més de 60 instituts de diferents municipis del Vallès Occidental i Oriental.
 

Presentació Campus Ítaca 2022

L'alumnat que participa al Campus Ítaca 2022 vindrà al campus de la UAB en dos torns: el primer, del 27 de juny al 5 de juliol; i el segon, del 7 al 15 de juliol.

El programa socioeducatiu Campus Ítaca —que té com a objectiu oferir el campus com un espai de convivència entre estudiants de tercer d'ESO i animar-los a seguir amb la seva formació un cop finalitzada l'educació secundària obligatòria a través de tota una sèrie d'activitats— s’adreça a nois i noies d'entre 15 i 16 anys, que mostren interès pels estudis, però es troben en situacions econòmiques familiars complexes que poden propiciar la priorització de l'entrada al mercat laboral per davant de la continuïtat en els estudis.

El Campus Ítaca a la UAB, que arriba a l’edició XIX, l’organitza la Fundació Autònoma Solidària (FAS) en col·laboració amb la Facultat de Ciències de l'Educació i té el suport del Banco Santander, diversos ajuntaments de l’entorn i el Consell Comarcal del Vallès Occidental.

A l'edició d'enguany hi participen 317 joves d'un total de 64 instituts d’una vintena de municipis diferents del Vallès Occidental i Oriental, que acudiran al campus en dos torns: el primer, del 27 de juny al 5 de juliol, i el segon, del 7 al 15 de juliol.

L’alumnat procedeix de Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Montcada i Reixac, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Ripollet, Rubí, Sabadell, Santa Perpètua de Mogoda, Sant Cugat del Vallès, Sentmenat, Sant Quirze del Vallès, Terrassa, Viladecavalls, Ullastrell, Caldes de Montbui, Canovelles i La Garriga.

Són estades de set dies, i aquest any s'ha incrementat l'horari i hi haurà activitat de 15 a 17h, fet que permet incloure noves activitats sobre ràdio i televisió, antropologia i cultura, llengües i xarxes socials. Aquestes se sumen a tota una llista d'altres activitats d'àmbit ludicoesportiu i pedagògic, amb les quals els estudiants poden aprendre sobre diferents àrees a partir de tallers, resolució de problemes a partir de casos reals i projectes d'investigació, a més de potenciar l'activitat física i la socialització entre companys.

Totes les activitats comptaran amb la dinamització de professorat de la UAB i amb el suport i acompanyament de monitors de la UAB de referència. Totes persegueixen promoure una actitud positiva vers l'estudi, alimentar la curiositat per continuar aprenent i que coneguin tot el que es pot fer en un campus universitari. Els dies 5 i 15 de juliol, l'última jornada de cada torn, tindran lloc els actes de cloenda, de 16h a 18h.

Els monitors i monitores del Campus Ítaca van rebre una formació prèvia els dies 22 i 23 de juny per preparar-se per les activitats i per tenir a disposició tota la informació logística i organitzativa. Amb l'edició d'enguany es retornarà a la normalitat pel que fa a les mesures sanitàries adoptades davant la pandèmia, eliminant els grups bombolla entre estudiants i reprenent la realització dels actes de cloenda tal com es feia en les edicions precovid.

Aquest mes de juny, el projecte Campus Ítaca ha estat guardonat amb el Premi a la millor innovació acadèmica de la primera edició dels Premios Rompe el Círculo, creats per l'Alto Comisionado contra la Pobreza Infantil, que reconeixen organitzacions, empreses i persones que han aconseguit canvis substancials en la lluita contra la pobresa infantil a l'Estat espanyol.

CAMPUS ÍTACA

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

    Dins de