Sala de premsa

Taller per a una visió àmplia i personal sobre les drogues

Taller de Visions i reflexions al voltant de les drogues

El programa de Salut de la FAS impulsa el taller “Visions i reflexions al voltant de les drogues”, que de manera teòrica i pràctica reflexionarà sobre les drogues des de vessants biopsicosocials, històriques i antropològiques. Les inscripcions ja estan obertes i la formació comptarà amb 7 sessions i la possibilitat de ser reconeguda amb 2 ECTS.

13/01/2020

“Visions i reflexions al voltant de les drogues”, és el títol per presentar la nova formació pel segon semestre del curs 2019-2020 del programa de Salut de la Fundació Autònoma Solidària. El taller, que es realitzarà del 17 de març al 16 d’abril, els dimarts i els dijous de 15:30h a 18:30h, girarà entorn de les drogues, el marc legal, la història, els efectes de cada substància, els riscos i les conseqüències derivades del consum, entre d’altres. L’objectiu serà que les assistents puguin construir la seva idea del ús de drogues, més enllà de concepcions mediàtiques i aplicant la perspectiva de gènere. A més de la part teòrica, s’afegirà una pràctica on els participants realitzaran una acció de sensibilització en matèria de Salut al campus en coordinació amb el Xiringu de Salut de la FAS.

La formació comptarà amb ponències de professionals i experts en la temàtica com Anna Burgos, tècnica de l'Observatori Noctámbul@s; Víctor Galán, de l’àrea de Prevenció de la Subdirecció General de Drogodependències de la Generalitat de Catalunya; David Tinoco, tècnic d’un projecte d’intervenció en medi obert a l’Associació de suport a les persones amb problemes de drogues; Òscar Parés, subdirector de la Fundació ICEERS; i docents de la UAB com la Mª José Rodríguez.

El taller s’iniciarà el 17 de març i s’allargarà fins el dia 16 d’abril i té un cost de 40 euros. Les sessions tindran lloc a la Sala Polivalent de l’edifici Àgora (Plaça Cívica) els dimarts i dijous de 15:30h a 18:30h. L’activitat podrà ser reconeguda amb 2 crèdits ECTS, si es compleixen alguns criteris d’avaluació com l’assistència al 100% de sessions teòriques (o 80%, si és justificat), la participació en una activitat de prevenció o sensibilització del Xiringu de la FAS i l’entrega d’una memòria reflexiva final.

S’ha publicat el programa del taller, tot i que encara és provisional. La inscripció s’ha de fer en aquest formulari. I les consultes s’han d’adreçar a fas.salut@uab.cat.