Sala de premsa

Sexualitat, afectivitat i sexe saludable

Taller sexualitat i afectivitat 2020

El programa de Salut de la FAS proposa un taller online amb reconeixement de 2 crèdits i que promourà una mirada crítica i reflexiva vers la sexualitat, l’afectivitat, el plaer, les infeccions i malalties de transmissió sexual, la diversitat d’identitats de gènere i orientacions, els drets sexuals i reproductius, i les línies de prevenció.

17/10/2020

Les sexualitats són diverses i identitàries, és a dir, cada persona desenvolupa la seva manera d’expressar-se i relacionar-se sexoafectivament, i això conforma l’ésser en múltiples dimensions. Per aquest motiu es proposen set sessions enfocades a promoure una mirada crítica i reflexiva envers la sexualitat. La formació tractarà diferents temàtiques relacionades amb l’afectivitat, la sexualitat i el sexe saludables emmarcades en del concepte de salut.  Hi haurà una part de la formació destinada a les problemàtiques relacionades amb el sexe (ITS, disfuncions, embarassos no desitjats) i la seva prevenció. El programa també pretén introduir la reflexió i coneixement sobre els drets de les persones que conviuen amb el VIH, la perspectiva dels drets sexuals i reproductius, i aspectes de violència de gènere i vulneració de drets dels col·lectius LGBTI+. Es posarà la mirada no només en la individualitat de la vivència, sinó també en els aspectes socials, antropològics i polítics que han determinat, i determinen, la vivència particulars cossos tant del plaer com del risc.

Cadascuna de les ponències comptarà amb una presentació per facilitar el seguiment del contingut. Així mateix, cada ponent proposarà una lectura i una pregunta a resoldre per l’alumnat, de forma individual i autònoma. Durant la sessió per Zoom, es podran plantejar preguntes a través del xat, que la tècnica del programa recollirà per transmetre al final al/la ponent corresponent.

Per a més informació del contingut del taller us podeu descarregar el programa.

Les dates i els horaris són el 16, 18, 23, 25 de novembre i 2 i 7 de desembre, de 15 a 17h. El preu del taller és de 40€, cal fer la inscripció a través d’aquest formulari. Per obtenir el crèdits cal entregar una memòria final i assistir el 100% de les sessions teòriques o a un 80% degudament justificat. 

 

Aquesta notícia s'emmarca dins dels següents ODS

  • Salut i benestar