Vés al contingut principal

S'inaugura el centre de recerca CRiEDO

09 nov. 2022
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

El lideratge en els canvis educatius que han de venir és el tema que centrarà l’acte d’inauguració del centre de recerca CRiEDO (Centre de Recerca i Estudis pel Desenvolupament Organitzatiu) de la UAB, que tindrà lloc el dijous, 10 de novembre, a la Facultat de Ciències de l'Educació, on la responsable de la UNESCO en lideratge educatiu, Beatriz Pont Ferrer, pronunciarà una conferència sobre el lideratge i el canvi educatiu. 

EquipmembresCRIEDO

El centre de recerca CRiEDO recull el bagatge de més de 30 anys del grup d’investigadors en educació EDO, tot un referent a nivell internacional en el seu àmbit de coneixement.

El dijous 10 de novembre, a les 18 h, té lloc a la Facultat de Ciències de l’Educació de la UAB l’acte d’inauguració del Centre de Recerca i Estudis pel Desenvolupament Organitzatiu (CRiEDO) de la UAB. Aquest centre —que recull l’experiència i trajectòria del grup EDO des de fa més de 30 anys— és una institució acadèmica dedicada l’anàlisi i desenvolupament de les organitzacions vinculades a la formació i l’educació. Hi assistirà la vicerectora de Qualitat de la UAB, Tatiana Rovira Faixa, el director del centre CRiEDO, Joaquín Gairín Sallán, i la secretària de Transformació Educativa de la Generalitat de Catalunya, Núria Mora Lorente.

L’experta internacional en lideratge educatiu Beatriz Pont Ferrer, de l’Institut Internacional de Planificació Educativa de la UNESCO, pronunciarà la conferència «Liderar el canvi educatiu: habilitats clau per a la millora» a les 18.15 h. Al llarg de la seva carrera, Beatriz Pont ha treballat i divulgat sobre polítiques d’educació, el canvi educatiu i el lideratge educatiu en països de tot el món. També ha treballat a l’OCDE, des d’on va llançar i liderar el suport al canvi educatiu als països de l’OCDE. Ha treballat amb molts països diferents acompanyant-los en els seus esforços de reforma i de millora escolar. Ha estat investigadora del Consell Econòmic i Social del Govern d’Espanya. És doctora en Ciències Polítiques per la Universitat Complutense de Madrid i màster en Relacions Internacionals per la Universitat de Columbia. És doctora honoris causa per la Universitat de Sheffield Hallam (Regne Unit). És professora de política educativa comparada a París. Ha impartit conferències internacionals sobre el canvi educatiu i lideratge.

Després de la conferencia de Beatriz Pont, a les 19 h tindrà lloc la taula rodona «El lideratge educatiu per al canvi i el paper de la formació», que moderarà Maria del Mar Duran Bellonch (CRiEDO-UAB) i que comptarà amb la participació de la secretària de Transformació Educativa de la Generalitat de Catalunya, Núria Mora Lorente, la professora de la Universitat de Lleida Isabel del Arco Bravo i el representant del Col·legi de Pedagogia de Catalunya, Joan Gamero Gómez.

Al final de l’acte es farà el lliurament del 1r Premi CRiEDO a la Innovació i Desenvolupament d’Institucions Educatives i de Formació, que lliurarà la professora Gemma París Romia, del CRiEDO-UAB.

Un centre de recerca referent 

El Centre de Recerca i Estudis pel Desenvolupament Organitzatiu (CRiEDO) té com a finalitat estudiar, investigar, fer docència i qualsevol altra activitat relacionada amb el desenvolupament organitzatiu d’organitzacions de formació. Més concretament, prestar un servei de la màxima qualitat i compromís social orientat a la millora, la innovació i el desenvolupament d’organitzacions dedicades a la formació, a partir de processos de reflexió i anàlisi científica, el disseny i la implementació d’actuacions orientades a la millora i els processos d’avaluació i diagnòstic institucional.

El centre concentra una xarxa de més de 200 organitzacions a nivell nacional i internacional, amb les quals col·labora per analitzar els processos implicats amb la gestió de centres de formació. Ha dut a terme projectes internacionals que han estat reconeguts per la Unió Europea com a d’alta qualitat, per exemple ORACLE i UrBIOfuture, i ha estat reconegut per Editorial Comares com un dels centres de recerca amb més impacte social a nivell iberoamericà. El professorat que en forma part ha rebut el Premi Vicenç Vives a la qualitat docent. Alguns dels projectes en els quals hi ha intervingut són Formació en emprenedoria (D-Emind): https://www.demind.eu/, Pràctica informada en l’evidència (EIPSI): https://eipsi-project.eu/ o Inclusió de l’art a les escoles (INTERSTICE): https://www.interstice.eu/

Dins de