Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

S'amplia el termini per rebre projectes de cooperació universitària

21 març 2024
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

El Fons de Solidaritat de la UAB ha obert dues convocatòries dirigida a estudiants i a PAS i PDI que vulguin dur a terme projectes de cooperació universitària i d’educació per a la justícia global. S'ha ampliat el termini per rebre propostes fins el dia 5 d'abril.

Activitat del Fons de Solidaritat

Des de l’any 1993, la Fundació Autònoma Solidària (FAS) gestiona el Fons de Solidaritat de la Universitat Autònoma de Barcelona, que gràcies a les aportacions de la institució universitària, d’estudiants a través de la matrícula i de PDI i PAS, subvenciona projectes de cooperació i educació amb mirada de justícia global desenvolupats per membres de la mateixa comunitat. En l’edició anterior es van aprovar catorze projectes en aliança amb universitats i organitzacions educatives de països com Angola, Equador, Perú, Colòmbia, Turquia o Iran.

Convocatòria XLI dirigida a PDI i PAS

Aquesta convocatòria està destinada a impulsar iniciatives desenvolupades per a personal d’administració i serveis o docent i investigador i que contribueixin a comprendre i transformar les causes i els efectes dels problemes globals des de la universitat.

En aquesta convocatòria hi ha dues línies: la de cooperació internacional per la justícia global (que engloba projectes de cooperació universitària que s’implementen a països del Sud) i la d’Educació per a la Justícia Global (projectes d’educació amb perspectiva de justícia global que s’implementen a la UAB i s’adrecen principalment a la seva comunitat).

Convocatòria E2023-2024 dirigida a estudiants

Aquesta convocatòria va adreçada a projectes de cooperació universitària a països del Sud global i d’Educació per la Justícia Global desenvolupats proposats per estudiants de la UAB.

Per optar als ajuts d’aquesta convocatòria, cal ser estudiant de postgrau, màster o doctorat de la UAB durant el curs 2023-2024 o haver estat admès en programes del curs 2024-2025, cal que el projecte tingui vinculació amb els estudis en curs de la persona sol·licitant, comptar amb l’acompanyament d’un/a professor/a tutor/a de la UAB i conèixer la llengua del país / territori en què s’emmarca l’activitat. Finalment, no es pot haver gaudit d’aquest ajut en anteriors convocatòries. 

S'ha ampliat la data màxima de lliurament de sol·licituds fins el 5 d'abril de 2024, a les 15:00 h, i la documentació s’ha de lliurar en format digital i en un sol correu electrònic a: fas.cooperacio@uab.cat.

Per a més informació i per accedir a la documentació per presentar els projectes a les convocatòries entreu al web del Fons de Solidaritat de la UAB.

Dins de