Vés al contingut principal

Quatre projectes de la UAB, seleccionats pel programa Innovadors de la Generalitat

09 ag. 2023
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

El Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya ha triat quatre projectes liderats per la UAB en l’última convocatòria del programa Innovadors, que inclou un total de 19 propostes d’altres universitats, centres de recerca i hospitals, que rebran ajuts. Aquests projectes de transferència de coneixement han estat escollits d’entre 67 iniciatives presentades.

InvestigadorProbeta

El Departament de Recerca i Universitats destina 1.596.000 euros a la valorització i a la transferència de coneixement dels agents del sistema català de recerca i innovació. Concretament, en l'última convocatòria del programa Innovadors s'han atorgat 19 ajuts a projectes liderats per 14 institucions d'investigació.

Per part de la UAB, s’han triat quatre projectes que es finançaran: “Neuroresolving therapy for injures and diseases of the central nervous system”, “Fast diagnostic of antibiotic resistance”, “Developing effective treatments for primary mitocondrial diseases” i “One-shot Multidiagnosis of Lung Cancer”.

Cadascun d’ells rebrà un ajut de 84.000 euros, un mínim de 60.000 dels quals es destinen a la contractació d'una persona innovadora, que fa una estada en el grup de recerca mentre s'executa el projecte.

Aquests ajuts es destinen a grups de recerca amb la finalitat de desenvolupar projectes de transferència de coneixement que culminin en la creació d'una empresa derivada (spin-off) o en l'explotació de llicències o qualsevol altra forma de protecció de propietat intel·lectual i industrial.

Per àmbits temàtics, els 19 projectes finançats es distribueixen entre 3 de biomedicina, 1 de ciències, 6 de ciències mèdiques i de la salut, i 9 d’enginyeria, tecnologia i arquitectura, que corresponen a 14 institucions del sistema de recerca català.

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

    Dins de