Proclamades provisionalment les candidatures a rector o rectora
La Junta Electoral General ha procedit a proclamar provisionalment les candidatures a l'elecció a rector o rectora de la UAB, que han estat les següents: Margarita Arboix, catedràtica de farmacologia, i Antoni Méndez, catedràtic de física teòrica.

D'altra banda, el passat divendres 22 d'abril es va publicar el cens electoral definitiu d'aquestes eleccions, que ja incorpora les reclamacions que han estat estimades per la Junta Electoral General.
Convocatòria de eleccions
El Consell de Govern de la UAB, reunit el 10 de març en sessió ordinària, va aprovar la convocatòria d’eleccions a rector o rectora de la UAB. D’acord amb el calendari electoral elaborat per la Junta Electoral General, les eleccions tindran lloc el dijous 19 de maig pròxim. En el cas que es presentin més d'una candidatura i cap d'elles aconsegueixi la majoria absoluta de vots en la primera volta de les votacions, es farà una segona volta el dijous 26 de maig.
El calendari electoral aprovat pel Consell de Govern recull, entre altres dates i terminis, la publicació dels censos electorals provisionals el 12 d’abril; el termini per a la presentació de candidatures del 13 al 22 d’abril (i la proclamació definitiva el 29 d’abril); la campanya electoral del 29 d’abril al 19 de maig; el termini per a exercir el vot anticipat del 30 d’abril al 17 de maig a les 9,30 hores; i el dia de les eleccions el dijous 19 de maig. La segona volta de les eleccions, si s'escau, tindran lloc el dijous 26 de maig (del 23 al 24 de maig, a les 9,30 hores, es podrà exercir el vot anticipat de la segona volta).
El rector/a és elegit per la comunitat universitària, mitjançant elecció directa i sufragi universal lliure i secret entre els catedràtics d'universitat actius, que prestin serveis en la Universitat Autònoma de Barcelona, almenys amb dos anys d'antiguitat, amb dedicació a temps complet. La durada del seu mandat és de quatre anys, renovable per un únic mandat consecutiu.
La comunitat universitària es divideix, a efectes electorals, en quatre sectors: sector A, professorat doctor amb vinculació permanent a la Universitat; sector B, resta de personal acadèmic i el personal investigador en formació que exerceixi funcions de docència; sector C, estudiants de grau i de postgrau; i sector D, personal d'administració i serveis.
El vot a candidatura vàlidament emès per cada un dels sectors de la comunitat universitària es pondera de la forma següent: sector A, un 51% (segons el que disposa la Llei Orgànica d'Universitats); sector B, un 9%; sector C, un 30%; i sector D, un 10%.
La Junta Electoral General és l’òrgan electoral principal de la UAB. Té com a competències fonamentals l’aplicació i la interpretació de les normes que regeixen els processos electorals a la UAB, la proclamació dels resultats definitius de les eleccions a rector/a i membres del Claustre, així com la resolució de les reclamacions i impugnacions referents al procés o als resultats electorals.