Sala de premsa

Premis pels TFG sobre desenvolupament sostenible

Premis TFG 2020

La FAS obre el Premi de Treballs de Fi de Grau presentats el curs 2019-2020 que tracten temàtiques relacionades amb el Desenvolupament Sostenible i la Justícia Global. Aquest any, el Premi té una dotació total de 2.000 €. El termini per a la presentació de sol·licituds és l’1 de desembre de 2020.

01/07/2020

La Fundació Autònoma Solidària convoca la quarta edició del Premi de Treballs de Fi de Grau sobre Desenvolupament Sostenible i Justícia Global. Aquesta iniciativa s’emmarca com una contribució de la UAB a l’Agenda 2030 i als Objectius de Desenvolupament Sostenible i va de la mà de la convocatòria de l’Observatori per a la Igualtat la qual premiarà els treballs amb perspectiva de gènere (enllaç a observatori). 


Aquesta convocatòria té per objectiu promoure l’interès per la recerca entorn el desenvolupament sostenible i la justícia global, comprenent el compromís de la Universitat davant dels desafiaments del món actual i el seu paper clau en la generació de coneixement crític i la formació d’una ciutadania activa i preparada per a promoure el canvi social.


Enguany, s’incorpora una Menció ApS als millors Treballs de Fi de Grau realitzats en aquesta metodologia. Són objecte de la menció els treballs realitzats en col·laboració amb una institució o entitat amb l’objectiu de donar resposta a una necessitat o repte social o ambiental manifestat per aquesta organització. Els TFG amb metodologia ApS han de permetre plantejar actuacions per fer front a les desigualtats socials o a problemes derivats de la crisi ambiental i avançar cap a models que contribueixin a la justícia global i el desenvolupament sostenible. 


Els treballs que optin als Premis als Millors TFG sobre Desenvolupament Sostenible i Justícia Global poden tractar sobre les següents temàtiques: la biodiversitat, el canvi climàtic, els drets humans, la ciutadania, la cultura de pau, l’economia social, el cooperativisme, la interculturalitat, el dret d’asil, les migracions, la salut comunitària, el consum conscient, l’agricultura sostenible, l’energia verda, la gestió dels residus... És a dir, temes que contribueixen a la transformació social des d’una perspectiva de justícia global.


El premi compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona que premiarà els treballs amb una dotació de 1.000 euros als millors treballs presentats en cadascuna de les categories del Premi, és a dir, als millors treballs en Ciències, Biociències i Enginyeria; en Ciències de la Salut; en Ciències Socials i Jurídiques; i finalment, en Arts i Humanitats. Per tant, cadascun dels millors treballs de fi de grau de cada àmbit de coneixement rebrà la quantitat de 250€ i l’especificació d’aquest premi en el Diploma. Les mateixes categories serviran per premiar també amb 1000€, els millors treballs realitzats amb metodologia ApS (250€ cada una de les quatre categories esmentades).


Per presentar la candidatura cal que el treball hagi estat presentat com a Treball de Fi de Grau el curs 2019-2020 a qualsevol dels graus de la Universitat Autònoma de Barcelona i que la nota mínima sigui de 8,5. D’altra banda, poden ser treballs individuals o col·lectius. 


Els estudiants que vulguin participar als Premis als Millors TFG sobre Desenvolupament Sostenible i Justícia Global han d’enviar a fas.educacio.global@uab.cat el treball, una carta de presentació que justifiqui que el treball contribueix a l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, i una carta firmada pel tutor o tutora on s'especifiqui la data d'entrega i la qualificació abans de l’1 de desembre del 2020. I si es presenten a la menció d’ApS emplenar la fitxa. Per a més informació pots consultar les bases del premi.