Vés al contingut principal

Periodistes parlen de la informació sobre el conflicte a Ucraïna

13 maig 2022
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Cristina Mas, Manel Alías, Ana Villellas i Lorena Sopena participaran al debat "Ucraïna, periodisme, guerra i pau", que tindrà lloc el 17 de maig, a les 9,30 h, a la sala de graus de la Facultat de Ciències de la Comunicació. Aquesta xerrada s'emmarca dins del cicle "La UAB en favor de la pau", amb el qual la Universitat manifesta el seu rebuig a l'agressió militar a Ucraïna. L'acte serà moderat pel professor Xavier Giró i està organitzat per la Facultat de Ciències de la Comunicació, el Vicerectorat de Relacions Internacionals i Política Lingüística i la Fundació Autònoma Solidària.

Facultat de Ciències de la Comunicació

Cristina Mas és redactora de la secció internacional del diari Ara. És llicenciada en periodisme per la UPF i en història per la UAB. Va guanyar la medalla d'or (2018) i de plata (2019) a la cobertura informativa multimèdia d'actualitat dels premis ÑH. A més de cobrir el conflicte ucraïnés, és especialista en l'àrea del Mediterrai i Pròxim Orient.

Manel Alías és redactor de la secció internacional també dels serveis informatius de TV3 i de Catalunya Ràdio. Es va llicenciar en periodisme a la UAB i va realitzar un postgrau en videoperiodisme ENG a la UPF. A TV3, ha desenvolupat també difernts tasques al programa InfoK, 30 minuts o La nit al dia.

Ana Villellas és investigadora de l'Escola de Cultura de Pau de la UAB. És experta en conflictes i construcció de la pau, especialment des de la perspectiva de gènere. Ha treballat en projectes de recerca sobre desplaçaments forçats i la cultura de pau en temps de pandèmia, entre d'altres.

Lorena Sopena és fotoperiodista internacional que es defineix com a autodidacta. És membre de Novact (Institut Internacional per l'Acció Noviolenta), organització que "lluita per assolir una societat lliure de conflictes armats i de violència en totes les seves dimensions".

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Pau, justícia i institucions sòlides

Dins de