Sala de premsa

Obrim la convocatòria per la tercera edició dels Premis TFG

Obrim una nova convocatòria dels Premis TFG

La FAS premia els Treballs de Fi de Grau presentats el curs 2018-2019 que tracten temàtiques relacionades amb el Desenvolupament Sostenible i la Justícia Global, o la Perspectiva de Gènere. Enguany el Premi té una dotació total de 1.000€ i el termini per presentar la candidatura finalitza el 20 de setembre.

26/06/2019

La Fundació Autònoma Solidària convoca el Premi a Treballs de Fi de Grau sobre Desenvolupament Sostenible i Justícia Global, una iniciativa que s’emmarca com una contribució de la UAB a l’Agenda 2030 i als Objectius de Desenvolupament Sostenible. La d’aquest curs serà la tercera edició d’aquests premis.

Aquesta convocatòria té per objectiu promoure l’interès per la recerca entorn el desenvolupament sostenible i la justícia global, comprenent el compromís de la Universitat davant dels desafiaments del món actual i el seu paper clau en la generació de coneixement crític i la formació d’una ciutadania activa i preparada per a promoure el canvi social.

Els treballs que optin als Premis als Millors TFG sobre Desenvolupament Sostenible i Justícia Global poden tractar sobre les següents temàtiques: la biodiversitat, el canvi climàtic, els drets humans, la ciutadania, la cultura de pau, l’economia social, el cooperativisme, la interculturalitat, el dret d’asil, les migracions, la salut comunitària, el consum conscient, l’agricultura sostenible, l’energia verda, la gestió dels residus... És a dir, temes que contribueixen a la transformació social des d’una perspectiva de justícia global.

El premi compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona que premiarà els treballs amb una dotació total de 1.000 euros als millors treballs presentats en cadascuna de les categories del Premi, és a dir, als millors treballs en Ciències, Biociències i Enginyeria; en Ciències de la Salut; en Ciències Socials i Jurídiques; i finalment, en Arts i Humanitats.

Per presentar la candidatura cal que el treball hagi estat presentat com a Treball de Fi de Grau el curs 2018-2019 a qualsevol dels graus de la Universitat Autònoma de Barcelona i que la nota mínima sigui de 8,5. D’altra banda, poden ser treballs individuals o col·lectius. La FAS requereix que el treball hagi estat redactat en català, castellà o anglès i assistir a l'acte d'entrega dels premis que es realitzarà entre els mesos de novembre i desembre de 2019. Quedaran exclosos els Treballs de Fi de Grau que s’hagin presentat als Premis amb perspectiva de gènere de l’Observatori per la Igualtat de la UAB.

Els estudiants que vulguin participar als Premis als Millors TFG sobre Desenvolupament Sostenible i Justícia Global han d’enviar a fas.formacio@uab.cat el treball, una carta de presentació que justifiqui que el treball contribueix a l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, i una carta firmada pel tutor o tutora on s'especifiqui la data d'entrega i la qualificació abans del 20 de setembre del 2019. Per a més informació pots consultar les bases del premi.

Tercera edició dels Premis als millors TFG amb Perspectiva de Gènere
L’Observatori per a la Igualtat, per la seva banda, també convoca el Premi als Millors TFG amb Perspectiva de Gènere juntament amb l'Institut Català de les Dones (ICD), amb el que pretén sensibilitzar l’alumnat sobre la igualtat de gènere i la no discriminació a partir de fomentar el seu interès en la recerca. Així mateix, es vol incorporar la perspectiva de gènere en la docència i promoure el gènere com a motiu d’interès en la recerca i l’estudi a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Es concediran quatre premis als millors treballs amb perspectiva de gènere per àmbit de coneixement (Ciències, Biociències i Tecnologies; Ciències Socials i Jurídiques; Arts i  Humanitats; Ciències de la Salut).

Pel que fa a la temàtica dels treballs, entenem la perspectiva de gènere com una aproximació crítica a qualsevol fenomen que desvetlla, visibilitza, analitza o afronta les desigualtats entre dones i homes, incloent aquelles institucions socials i culturals que les sustenten, com la família, la sexualitat, la divisió sexual del treball, els processos de socialització, les lleis, les creences, valors i normes socials, entre d’altres. La perspectiva de gènere considera el gènere com a construcció històrica de caràcter social i cultural, que actua com a principi, ordena l’accés de manera desigual als recursos  (materials, ideològics i simbòlics) i crea una jerarquia entre allò que es defineix en cada context com a masculí o femení, articulant-se i reforçant altres desigualtats.

El Premi dels Millors TFG amb perspectiva de gènere compten també amb una dotació total de 1.000€ que es repartiran als treballs guanyadors de les quatre categories esmentades anteriorment.

L’alumnat que vulgui optar als Premis als Millors TFG amb Perspectiva de Gènere s’ha d’inscriure emplenant el formulari online i enviar a observatori.igualtat@uab.cat el treball en format PDF (sense l'autoria) i una còpia de l'expedient acadèmic del grau abans del 20 de setembre del 2019. Per a més informació pots consultar les bases del premi.