Vés al contingut principal

Nova edició de les Jornades de Bio-Recerca UABio

16 juny 2021
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

Els departaments de la Facultat de Biociències organitzen les VI Jornades de Bio-Recerca UABio fins al 17 de juny, a la Sala d’Actes de la facultat, per donar a conèixer la recerca que es duu a terme i fomentar el debat i l’intercanvi de coneixement. En el marc de les jornades s’ha fet entrega dels premis del concurs Exponatura UAB 2021.

"Elegància i fragilitat", fotografia guanyadora d'Exponatura UAB

Per tal de donar a conèixer la recerca que es duu a terme, els departaments de la Facultat de Biociències organitzen les VI Jornades de Bio-Recerca UABio del 14 al 17 de juny. Aquestes jornades se celebren de forma presencial i es poden seguir també de forma virtual via Teams.

Cada dia de les jornades està dedicat a mostrar la investigació que es realitza a cadascun dels departaments: el dia 14, les de Genètica i Microbiologia; el 15, les de Biologia Animal, Vegetal i Ecologia; el 16, les de Biologia Cel·lular, Fisiologia i Immunologia i el 17, les de Bioquímica i Biologia Molecular.

En total compten amb la participació de centenars d’investigadors, desenes de conferències, i centenars de presentacions orals curtes que substitueixen les tradicionals sessions de pòsters, i que se celebraran de forma presencial i a la vegada trameses en línia.

Les Jornades inclouen una conferència plenària de clausura, que serà emesa en línia el 17 de juny a las 12:00 h a la Sala d’Actes de la Facultat de Biociències, impartida pel Dr. Carlos Cordón-Cardo, qui des del Department of Pathology, Molecular and Cell-Based Medicine, Icahn School of Medicine, Mount Sinai, parlarà del COVID 19: Molecular Pathophysiology and Staging of a New Disease. Biological and Clinical Implications. L'acte de cloenda anirà a càrrec del vicerector d’Investigació i Transferència, Dr. Armand Sànchez; el degà de la Facultat de Biociències, Dr. Jaume Farrés i de la directora del Departament de Bioquímica i Biologia Molecular, Dra. Assumpció Bosch.

Les Jornades també han inclòs l'acte de lliurament de premis del concurs de fotografia Exponatura UAB, el dimarts, 15 de juny, amb la presència del degà de la Facultat de Biociències, Dr. Jaume Farrés i del director del Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d’Ecologia, Dr. Fernando García del Pino. Les dades de participació han estat un rècord en relació amb els altres anys amb 274 fotografies presentades de 144 participants. El guanyador d’aquesta edició ha estat l’estudiant del grau de biologia ambiental Galdric Mossoll Clos amb la instantània “Elegància i fragilitat”, la fotografia que acompanya la notícia.

Totes les fotografies guanyadores de concurs Exponatura UAB i els accèssits es poden consultar en següent enllaç:

Galeria de fotografies del concurs Exponatura UAB
 

Més informació i agenda de les Jornades de Bio-Recerca
https://www.uab.cat/doc/agendabio

Dins de