Vés al contingut principal

Nova convocatòria dels Premis Eines per a projectes d'innovació social

05 set. 2022
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Fins al 26 de setembre romandrà oberta la convocatòria de la segona edició dels Premis Eines, amb els quals la Càtedra en Emprenedoria i Innovació Social distingeix activitats emmarcades dins dels disset objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides. Les candidatures s'han de presentar a través del web d'Eines. Els guanyadors dels Premis es donaran a conèixer en un acte que tindrà lloc al Teatre Municipal Can Gomà de Mollet del Vallès el proper 9 de novembre.

Premi EINES

La Càtedra en Emprenedoria i Innovació Social, adscrita al Centre d'Estudis i de Recerca en Emprenedoria i Innovació Social (CREIS) de la UAB, ha posat en marxa aquests guardons, que reconeixen els millors projectes de transformació social d'àmbit general, d'àmbit vallesà i d'àmbit local. En els casos dels projectes d'àmbit vallesà i local, es distingeixen iniciatives en estat incipient i d'altres de ja consolidades. En la primera edició dels Premis, que va tenir lloc l'any passat, van rebre els guardons cinc projectes compromesos amb la inclusió social i laboral, amb l'agricultura ecològica, amb la distribució sostenible de mercaderies i amb la implicació de les joves en el desenvolupament tecnològic i l'aplicació de les TIC per donar resposta a problemes socials.

Segons les bases dels Premis, els projectes candidats han de tenir l'objectiu social o l'objectiu del bé comú com a raó de ser de l'activitat comercial derivada, i incorporar un alt nivell d'innovació social; els seus beneficis han de ser reinvertits principalment per assolir el seu objectiu social, i el mètode d'organització o el sistema de propietat han de reflectir la missió social de l'empresa i basar-se en la justícia social i en principis democràtics i participatius. Poden ser presentats per organitzacions socials i innovadores que combinin objectius socials amb un esperit emprenedor i que estiguin gestionades d'una manera oberta i responsable, amb la implicació de les persones treballadores i consumidores i d'altres grups d'interès relacionats amb les seves activitats.

La UAB ha creat la Càtedra en Emprenedoria i Innovació Social, adscrita al Centre d'Estudis i de Recerca en Emprenedoria i Innovació Social de la Universitat, conjuntament amb els ajuntaments de Mollet del Vallès i Sant Cugat del Vallès i amb els consells comarcals del Vallès Occidental i del Vallès Oriental. La Càtedra també ha rebut suport de la Diputació de Barcelona i s'inscriu en el projecte EINES (Espai Innova en Emprenedoria Social), que dona suport a l'emprenedoria i la innovació social i del qual són partícips tant la UAB com el seu entorn social, administratiu i productiu.

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Reducció de les desigualtats
  • Indústria, innovació i infraestructures
  • Consum i producció responsables
  • Ciutats i comunitats sostenibles

Dins de