Vés al contingut principal

Nous programes de voluntariat universitari

05 set. 2022
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Amb l’inici del nou curs 2020-2023, la FAS anuncia la proposta de programes de voluntariat universitari. El catàleg inclou un ampli ventall d’activitats on la comunitat universitària pot viure una experiència que transforma.

FAS- Trailer 2022-2023

El voluntariat és una experiència que transforma, tant per dins com el nostre entorn. I a la UAB, la FAS (Fundació Autònoma Solidària) cada curs obre diferents programes per tal que la comunitat universitària s’hi pugui implicar i fer acció social.

Les persones interessades han de tenir una mica de disponibilitat. També venir-hi amb motivació per canviar el món i ganes de conèixer altres persones. L’àrea de voluntariat de la FAS ofereix formació vinculada a la tasca que duran a terme les persones que es volen incorporar als programes.  El voluntariat es fa en grup i sempre hi ha un acompanyament i seguiment del dia a dia de l’activitat.  A més, per participar en un programa de voluntariat es podrien obtenir crèdits acadèmics.

Aquest curs 2022-2023, s’ofereixen fins a 10 programes i es preveu ampliar durant el propers mesos. Les activitats es duen a terme a presons, hospitals, escoles, instituts, al mateix campus...I treballen pel medi ambient, la promoció de la salut, la igualtat d’oportunitats, l’èxit escolar, els drets de les persones migrants o refugiades. Es fan programes basats en la metodologia de la mentoria, del peer to peer, o de dinàmica de tallers o desenvolupament d’activitats participatives i de sensibilització.

En aquest enllaç es pot consultar un resum de tots els programes i per poder tenir més informació i mostrar interès per apuntar-s’hi només cal emplenar un formulari.

A més, en aquest vídeo presentat per l’Eric i la Paula es pot conèixer una mica més l’experiència de voluntaris i voluntàries del curs passat.

Dins de