Vés al contingut principal

Nou curs sobre boscos urbans vinculat al projecte UFOREST

23 feb. 2023
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

El projecte europeu UFOREST, amb participació de la UAB i del CREAF, ofereix un nou curs gratuït per formar-se i treballar en l’àmbit dels boscos urbans.

Cursos projecte UFOREST

El projecte de recerca europeu UFOREST, una iniciativa que compta amb la participació del CREAF i de la UAB, ofereix un programa de formació únic i gratuït per a l’alumnat de la UAB en l’àmbit dels boscos urbans. El curs proporciona els coneixements i les habilitats adequades per desenvolupar solucions innovadores de silvicultura urbana i promoure la transició verda de les ciutats. Segons els organitzadors del curs, es tracta d’una sortida amb molt potencial de futur, atesa la gran inversió econòmica en diversitat urbana que fan la Unió Europea, les administracions estatals i locals i les empreses, així com per la manca de personal amb la formació necessària.

La formació s’estructura en dos cursos virtuals i un programa presencial d’innovació. El primer dels cursos virtuals, «Nature in the city: turning knowledge into urban forestry practice», és un curs en línia obert i massiu organitzat en sis mòduls amb classes multidisciplinàries i innovadores. El segon curs, «Greening your city: develop your urban forestry project», ofereix la formació necessària per avaluar els serveis ecosistèmics dels boscos urbans mitjançant sistemes d’informació geogràfica (SIG) i dades locals. Els estudiants han d’assistir a altres sis sessions virtuals i presentar un treball en grup. La formació finalitzarà amb el programa becat d’innovació presencial, que consisteix en una setmana de formació a Milà i una a Barcelona i comptarà amb la participació de l’alumnat de totes les universitats implicades.

El programa i els materials de tots els cursos són en anglès i han estat desenvolupats per les quatre universitats sòcies del projecte: la Universitat Autònoma de Barcelona, el Politecnico di Milano, la Universitatea Transilvania Brașov i el Trinity College Dublin.

El projecte europeu UFOREST

UFOREST és un projecte de tres anys de la Knowledge Alliance, cofinançat pel Programa Erasmus+ de la Comissió Europea. La iniciativa promou una aliança intersectorial que reuneix universitats, empreses i administracions públiques de disciplines com l’urbanisme i l’arquitectura, la silvicultura i l’ecologia urbana, les tecnologies socioeconòmiques i les de la informació i la comunicació (TIC). L’aliança és la base per al desenvolupament de nova formació i dona suport als estudiants i als professionals que treballen en projectes innovadors de silvicultura urbana.

Més informació:
https://www.creaf.cat/es/node/19898
https://www.uforest.eu/

 

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Vida terrestre
  • Ciutats i comunitats sostenibles
  • Aliança pels objectius

Dins de