Sala de premsa

Mor Arcadi Oliveres

Ens deixa Arcadi Oliveres

Ens ha deixat Arcadi Oliveres, professor, activista i president del Consell Consultiu de la FAS. El nostre més sentit condol a família i amics.

06/04/2021

Arcadi Oliveres, professor durant 36 anys a la UAB, activista promotor de la pau i de la justícia global, ens ha deixat avui dia 6 d'abril.

Fa pocs mesos, ell mateix va anunciar la seva greu malaltia, és per això que la FAS se li va voler retre un sentit homenatge, un recull d'escrits de persones que han compartit part de la seva llarga trajectòria universitària.

Arcadi Oliveres ha estat un important referent a la universitat en les qüestions de pau, economia alternativa, justícia global, entre d'altres. Ha impartit classes tant a la Facultat d'Economia i Empresa, com a la de Ciències Polítiques i Sociologia, Ciències de la Comunicació o Veterinària. La seva particular manera de fer docència i el seu discurs transgressor van fer de les seves classes espais de transformació, reflexió i construcció d'una societat més justa. En aquesta entrevista que se li va fer des de la FAS el juliol del 2020 Arcadi explica com ha estat el seu pas per a la universitat i algunes de les principals anècdotes viscudes.

El vincle de l'Arcadi Oliveres amb la FAS es remunta a la seva participació en la Comissió Autònoma Solidària (prèvia a la FAS) i recentment se'l va nomenar president honorífic del Consell Consultiu de la FAS. L'Arcadi Oliveres, a més, com a expert en relacions nord-sud, comerç internacional, deute extern i economia de defensa ha col·laborat amb la Fundació en múltiples xerrades i formacions sobre aquestes temàtiques. Fa poques setmanes, Oliveres tot i estar molt delicat de salut encara va presidir la primera reunió del Consell Consultiu.

La família Oliveres Künzi té habilitat un espai virtual https://missatges.arcadioliveres.cat/ on han estat recollint moments i escrits per a ell.

De part de l'equip, el patronat i la resta de membres del Consell consultiu de la FAS volem fer arribar el nostre més sentit còndol a família i amics per la seva pèrdua.