Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

Mig miler d'especialistes se citen a la UAB en les XXIX Jornades d'investigació de les Universitats Espanyoles

23 nov. 2023
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Més de 500 especialistes en política científica i gestió de la recerca, la transferència i la innovació es reuniran els dies 29 i 30 de novembre i 1 de desembre a les XXIX Jornades d’Investigació de les Universitats Espanyoles, que la UAB acull i organitza en col·laboració amb la Comissió Sectorial d’R+D+I de CRUE Universitats Espanyoles.

Il·lustració gràfica recreant les columnes de la UAB

Les Jornades tenen com a objectiu intercanviar experiències, arribar a consensos i analitzar, debatre i proposar recomanacions i protocols d’actuació sobre qüestions clau dels plans i les estratègies que afecten l’R+D+I de les universitats espanyoles. El primer dia tindran lloc al campus de la UAB, amb la trobada de les cinc xarxes que formen part de la Comissió Sectorial  d’R+D+I de la CRUE: RedUGI (gestió de la recerca), RedOTRI (transferència de resultats de recerca), RedDivulga (divulgació i cultura científica), RedOE (oficines europees) i REBIUN (biblioteques universitàries). Els dies 30 de novembre i 1 de desembre, la trobada es farà al World Trade Center Barcelona.

L'obertura institucional de les Jornades tindrà lloc el dia 30 de novembre, a les 9,30 h, amb la presència de la ministra de Ciència, Innovació i Universitats, Diana Morant; el conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal; el rector de la UAB, Javier Lafuente, i la presidenta de CRUE Universidades Españolas, Eva Alcón.

En aquesta edició, s’hi tractaran temàtiques de gran interès per al sistema de recerca espanyol, com la reforma de l’avaluació investigadora a l’ANECA (Asociación Nacional de Evaluación de la Calidad y Acreditación), que centrarà la ponència inaugural, a càrrec de la directora d’aquest organisme, Pilar Paneque. També tindrà lloc la presentació dels resultats de l’enquesta sobre recerca i transferència de coneixements a les universitats, a càrrec del vicerector d’Innovació i Transferència de la Universitat Politècnica de València, Salvador Coll Arnau.

Altres temes que s’hi debatran, en diferents taules rodones, abordaran l’ètica en la recerca i nous aspectes a considerar en aquest àmbit, com ara la irrupció del ChatGPT o pel que fa als comportaments i estratègies de publicació; i la recerca a les universitats espanyoles, amb l’impacte internacional, la ciència oberta i la perspectiva de gènere com a focus principals.

Programa de les Jornades

Dins de