Vés al contingut principal

Més de 60 cantaires alçen la veu al concert 'DE PROFUNDIS. Llum a la Paraula' a l'Auditori de Lletres de la UAB

30 març 2022
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

El Cor de la UAB, el Cor de Farmàcia de la UB i l’Orquestra Salvat Ensemble van oferir un concert amb obres de J.S. Bach, H. Schütz o H. Purchell el passat 11 de juny, a les 18 h a l’Auditori de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB.

 

Concert cors profundis

Durant aquest curs acadèmic, el Cor de la UAB ha estat treballant conjuntament amb el Cor de Farmàcia de la UB per a presentar-nos la Cantata 131 de J.S.Bach.  Aquest dissabte 11 de juny a les 18 h les dues formacions, que sumen un total de 60 cantaires, faran ressonar l'Auditori de Lletres acompanyades de l'orquestra Salvat Ensemble. Una oportunitat única per gaudir d'una de les cantates més boniques de Johann Sebastian Bach.

A la primera part del concert, les dues formacions, dirigides per Poire Vallvé i Ahmet Suleyman Bilgin respectivament, actuaran per separat i ens oferiran un repertori amb obres de H.Schütz, H.Purcell i L. Delibes, entre d'altres.

Aquest esdeveniment musical reunirà en un mateix escenari tres agrupacions amb un llarg i interessant recorregut històric que mereix especial atenció:

El Cor de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona es va formar el setembre de 1994 per desenvolupar l’activitat musical en l’àmbit universitari. El seu repertori és eminentment clàssic i d’una gran varietat d’èpoques. Cal destacar l'estrena absoluta d'Herbarius Hortus Sanitatis de Josep Ollé el 2012 i Davet d'Ahmet S. Bilgin el 2017, a més de l'estrena a Catalunya de Sunrise Mass d'Ola Gjeilo (2018).

El maig de 2018 el Cor de Farmàcia va fundar Salvat Ensemble, una orquestra professional que des d’aquell moment acompanya el cor a totes les produccions que ho requereix. Des del desembre de 2012 el seu director titular és Ahmet Süleyman Bilgin, qui també ocupa aquesta tasca de direcció al Cor. La preparadora vocal del cor és la mezzosoprano Lorena García.

El Cor de la Universitat Autònoma de Barcelona va néixer inicialment com el Cor de la Facultat de Medicina de la UAB que fou creat la tardor del 1982 per Baltasar Plans, qui també en fou el primer director. Aquesta agrupació ha estat dirigida per Joan Bofill, Enric RibóJoan Giral, Joaquim Miranda i a partir de 2001 i fins a l’actualitat per Poire Vallvé. 

El Cor de la UAB ha comptat amb la col·laboració de diversos sotsdirectors com: Pau Jorquera, Óliver Carrasco, Àlvaro Lafuente, Maika Casalí. Guillem Lluís i també la col·laboració de Marta Dosaiguas.

El repertori d’aquesta coral va des del renaixement fins a obres contemporànies. En destaquen el clàssic de Vivaldi, Purcell, Bach, Mozart Fauré, Brahms, Britten, Sibelius, i també més contemporanis com Rutter, Arvo Pärt, Tarik O’Regan, Whitacre ... L’agrupació també compta amb estrenes d’obres de diferents autors com Martí Carreras, Arnau Tordera, Xavier Maristany, Poire Vallvé, Jesús Badia, Óliver Carrasco, d’Ahmet Suleyman Bilgin i Marc Timón.

Si voleu gaudir d’un concert únic d’aquestes tres agrupacions teniu una oportunitat immillorable aquest dissabte 11 de juny, a les 18 h a l’Auditori de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB. L'entrada és gratuïta i podeu reservar la vostra entrada anticipada seguint aquest enllaç. 

Dins de