Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

Lectura teatralitzada per descobrir a Hannah Arendt, una autora visionària que continua influint en l'actualitat

30 maig 2023
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

L’actriu i estudiant de la Facultat d’Educació de la UAB Gemma Martínez organitza el dimecres 7 de juny, a les 13.30 h, a la Sala Teatre la UAB, la lectura teatralitzada «Hannah Arendt, una lectura», que s’endinsa en el llegat escrit de l'escriptora i teòrica política alemanya.  

Hannah Arendt

En els darrers anys, l'obra de Hannah Arendt ha captivat l'atenció dels acadèmics i estudiants, convertint-se en una de les autores més citades i estudiades en diversos àmbits del coneixement. La seva interrogació sobre temes com la llibertat, la política i la condició humana fa que els seus escrits mantinguin una important rellevància en l'actualitat. 

Arendt, una figura fascinant i complexa, ha estat objecte d'un projecte transversal de la Gemma a l'assignatura “Mirem el Món” de la Facultat de Ciències de l'Educació de la UAB, amb el qual ha aconseguit obtenir una visió més completa del seu pensament.  

«Qui és Hannah Arendt? Aquesta simple pregunta és el motor que engega un projecte que ha esdevingut, de forma natural, una lectura, una pinzellada, una aproximació a la figura d'una de les autores més citades i estudiades dels darrers anys», explica Martínez. 

L'obra d’Arendt presenta múltiples dimensions i interpretacions, desafiant els lectors a qüestionar i comprendre les seves idees. Martínez afegeix que “el coratge de la seva interrogació davant el món fa que els seus pensaments perdurin i cobrin sentit en l’actualitat”. Com a resultat, «Hannah Arendt, una lectura» és una oportunitat per conèixer a aquesta escriptora i teòrica política alemanya, les reflexions de la qual encara ressonen en la nostra societat.  

«Abans d'estirar cap fil del pensament de la seva extensa obra, he necessitat acostar-m'hi a poc a poc. Per fer-ho he deixat que sigui ella mateixa qui es presenti, parant atenció a la imatge que tenia de si mateixa i sobre el que va escriure, a partir d'entrevistes, la seva participació en debats, la seva correspondència o breus fragments de la seva obra», assenyala Martínez.  

Aquesta activitat s’inclou dins de la programació del carnet cultural. Si voleu més informació sobre l'activitat, la programació o qualsevol inquietud artística que vulgueu compartir, podeu contactar amb nosaltres mitjançant el correu electrònic cultura.enviu@uab.cat, les nostres xarxes socials o el nostre canal de Telegram, @culturaUAB. A més, us podeu subscriure al nostre butlletí per no perdre-us qualsevol novetat en la programació.     

Dins de