La YERUN fa una crida a continuar col·laborant amb les universitats britàniques
La sortida del Regne Unit de la Unió Europea planteja incerteses pel que fa a la col·laboració de les universitats britàniques amb les institucions de la resta d'Europa. La xarxa YERUN ha fet pública una declaració en què fa una crida a mantenir aquesta col·laboració.

YERUN és una xarxa d'universitats joves europees -fundades fa menys de 50 anys- i amb posicions destacades en els rànquings internacionals. Aplega divuit institucions entre les quals, a més de la UAB, hi ha la Universitat d'Essex i la Universitat Brunel de Londres, totes dues britàniques. Responsables d'ambdues institucions han agraït públicament el compromís dels socis de la YERUN per mantenir "els vincles entre les universitats britàniques i europees després que el Regne Unit abandoni la Unió Europea".
A la declaració, la YERUN expressa "el seu suport més profund als nostres socis del Regne Unit que es veuen subjectes a les incerteses causades pels resultats del referèndum britànic dut a terme el 23 de juny de 2016". La xarxa demana als representants del govern de Londres que "prioritzin, a les seves negociacions, l'objectiu final de mantenir i inclús reforçar la beneficiosa col·laboració entre els socis britànics i europeus" i de prendre mesures per "permetre la continuïtat de la participació dels socis britànics als programes de finançament de la Unió Europea".
Influir en les polítiques de recerca
La YERUN està integrada per institucions de dotze països diferents: Alemanya, Bèlgica, Dinamarca, Espanya (a més de la UAB, hi són presents la UPF, l'Autónoma de Madrid i la Carlos III), Finlàndia, França, Irlanda, Itàlia, Països Baixos, Portugal, Regne Unit i Suècia. El seu objectiu és enfortir la influència de les universitats joves a les polítiques europees de recerca, així com col·laborar en projectes d'investigació, activitats acadèmiques i programes d'intercanvi.