Vés al contingut principal

La UAB rep una vuitantena de representans d'universitats d'arreu del món

13 set. 2022
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Amb motiu del 32è congrés de l'European Association for International Education (EAIE), que té lloc aquesta setmana a Barcelona, una vuitantena de representants d'universitats d'arreu del món han visitat, el 13 de setembre, el campus de la UAB per conèixer de primera mà les instal·lacions i els projectes de la Universitat. Els congressistes, que provenen de 25 països diferents, han estat rebuts pel rector, Javier Lafuente, que els ha donat la benvinguda a una universitat "oberta, diversa i inclusiva".

Visita de representants d'universitats estrangeres durant el 32è congrés de l'EAIE

El rector ha rebut els visitants al Digital Lab, situat a la Sala de Revistes de la Biblioteca d'Humanitats. En la seva intervenció, ha emfasitzat les característiques que fan de la UAB una institució particular dins del sistema universitari català, així com les seves sinergies amb el teixit social i econòmic del seu voltant. Seguidament, el vicerector de Relacions Internacionals, Màrius Martínez, ha fet una presentació de les principals característiques de la UAB: ha detallat algunes dades sobre la comunitat universitària i l'oferta acadèmica i ha exposat algunes de les principals iniciatives de la institució enfocades a la internacionalització, com ara l'ECIU University.

Durant l'estada al campus, els representants de les universitats estrangeres s'han familiaritzat, a més dels Open Labs, amb altres projectes destinats a enfortir l'impacte social de la Universitat, com ara les comunitats orientades a reptes estratègics (CORE), l'impuls de l'emprenedoria a través del Parc de Recerca UAB o la relació amb el territori a través del Hub b30. A més, els congressistes visitaran la seu de l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB) i coneixeran les principals activitats de docència i recerca de la UAB en el camp de les ciències socials, així com l'enfocament one health de les accions de la UAB en el camp de les ciències de la salut.

El congrés de l'EAIE es desenvolupa del 13 al 16 de setembre amb el lema «The future in full colour» i aplega membres d'universitats d'arreu del món que intercanviaran experiències sobre eines i pràctiques innovadores per a la internacionalització de l'educació superior. Hi haurà nombroses sessions paral·leles que abordaran tot tipus de qüestions relacionades amb el tema, així com una fira d'universitats i d'entitats i serveis implicats també en les múltiples vessants de l'educació internacional. El dia 15, UAB Casa Convalescència acollirà una altra activitat del congrés, la UAB Partner's Day, on representants d'institucions associades a l'Autònoma podran reunir-se per intercanviar idees i pràctiques professionals.

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Educació de qualitat

Dins de