La UAB, reconeguda com a universitat pionera en l'àmbit de la biotecnologia
La Societat Espanyola de Biotecnologia va fer lliurament d'una placa a la UAB com a "reconeixement per la seva tasca pionera en la implantació dels d'estudis de biotecnologia a l'Estat" en el marc del dinovè congrés de la Societat (BIOTEC 2025), que va tenir lloc a la Facultat de Biociències, del 15 al 18 de juliol. María José Hernáiz, presidenta de l'entitat, va lliurar la distinció al degà de la Facultat, Isidre Gibert.

La titulació es va posar en marxa el curs 1998-1999. L'acte de lliurament de la placa va comptar amb la presència de professors que van formar part de la comissió del pla d'estudis -Francesc Gòdia, Josep Santaló i Oriol Cabré- i del professor Julià Cufí, que era aleshores vicerector d'Ordenació Acadèmica a l'equip de govern del rector Carles Solà. Actualment, la biotecnologia -aplicació de les ciències i de les tecnologies als organismes vius i als seus components cel·lulars o moleculars, amb la finalitat de produir béns i serveis- és un camp en forta expansió i juga un paper estratègic en la política de creació del bioclúster de la UAB.
El congrés BIOTEC 2025 va comptar amb nombroses ponències sobre un ampli ventall de temes relacionats amb la biotecnologia i les seves aplicacions, a més de quatre conferències plenàries impartides per Michael Koepke, Fàtima Bosch, Amparo Querol i Alfonso Valencia. A la inauguració del congrés, el rector de la Universitat, Javier Lafuente, va recordar que la UAB va ser pionera també en la implantació de la primera Facultat de Biociències d'Espanya, l'any 2006, i va assegurar que "la biotecnologia representa una part molt rellevant de l'impacte i la projecció de l'àmbit bio" a la Universitat. Per la seva banda, la consellera de Recerca i Universitats de la Generalitat, Núria Montserrat, va afirmar que la biotecnologia és una "gran protagonista de l'ecosistema d'innovació de Catalunya", tot destacant en particular el seu impacte en l'àmbit de la salut, que va quedar especialment palès durant la pandèmia de COVID-19.
La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible
Educació de qualitat