Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

La UAB projecta 'Salvador' i organitza un col·loqui amb les germanes de Puig Antich i l'equip del film

20 feb. 2024
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Amb motiu del cinquantè aniversari de l'execució de Salvador Puig Antich, la UAB organitza, el proper 22 de febrer, una projecció del llargmetratge Salvador (Manuel Huerga) i un debat posterior que aplegarà l'equip de la pel·lícula i familiars del militant ajusticiat pel franquisme. Tindrà lloc a les 12 h a la sala Cinema de la UAB (plaça Cívica).

Salvador Puig Antich

Hi intervindran el realitzador del film, les germanes del militant executat, Carme i Imma Puig Antich, el productor Jaume Roures i el guionista Lluís Arcarazo. Per part de la UAB hi intervindran el rector, Javier Lafuente, i el degà de la Facultat de Ciències de la Comunicació, Enric Marín. Aquesta projecció obrirà el cicle d'activitats "Puig Antich, 50 anys: El compromís vigent", que es desenvoluparà també a altres universitats i al centre cultural La Model, situat a l'antiga presó barcelonina.

El 2 de març de 1974, el militant del Moviment Ibèric d'Alliberament (MIL) Salvador Puig Antich va ser executat pel règim franquista a la presó Model de Barcelona. La seva va ser, juntament amb la de Heinz Chez, la darrera condemna a mort duta a terme durant la dictadura. El film, estrenat l'any 2006, relata els darrers mesos de vida del protagonista, des de la seva implicació en el MIL i la seva detenció fins a l'execució i el moviment internacional de protesta que van suscitar els esdeveniments.

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Educació de qualitat

Dins de