La UAB, primera universitat de l'Estat espanyol en sol·licituds de patents
La UAB va presentar l'any passat 18 sol·licituds de patents prioritàries, situant-se com la primera universitat a l'Estat espanyol i la segona entitat a Catalunya, segons l'Informe 2015 de l'Oficina Europea de Patents.
D'aquestes patents, 5 són del camp de les neurociències, 3 d'innovacions en teràpia gènica i 4 del camp de l'enginyeria química, electrònica i telecomunicacions. Les sol·licituds de patents restants provenen principalment del sector de la biomedicina.
A la UAB, l'Oficina de Valorització i Patents (OVP) és l'encarregada de gestionar la propietat industrial de la Universitat, des de la sol·licitud de la patent fins a la promoció i captació de finançament i la transferència dels resultats de recerca mitjançant llicències. En total, l'any 2015, l'OVP va sol·licitar 64 patents, dintre les quals es troben les 18 patents presentades a l'Oficina Europea de Patents, extensions internacionals i derivades.
Catalunya encapçala la llista de peticions de patents a l'Estat
Segons el balanç l'EPO, Catalunya és la comunitat autònoma que encapçala el rànquing a de l'Estat espanyol, amb 515 sol·licituds. La primera empresa catalana sol·licitant és Laboratoris Esteve, amb 23 sol·licituds, seguida de les farmacèutiques Almirall (17), Galenicum Health (12) i Laboratoris Lesvi (9).
Les institucions acadèmiques també hi tenen un paper molt important, com ho demostra les 18 sol·licituds de patents de la UAB –que la posiciona com a segona entitat de Catalunya i sisena de l'Estat. La Universitat de Barcelona (UB) i La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) segueixen la UAB amb 10 sol·licituds cadascuna.
A l'Estat espanyol, el Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) és el primer sol·licitant, amb 47 patents, seguit de la companyia de viatges Amadeus (34) i Telefònica (31) i, a continuació ja venen les firmes catalanes.
Dins de
- Transferència
- Investigar
- Conté un video