La UAB organitza un taller sobre televisió accessible
El workshop Smart Accessibility on Connected TV, el proper 18 de març a la Residència d’Investigadors de Barcelona, proporcionarà les bases per a un intercanvi de bones pràctiques en el camp dels serveis d’accessibilitat.

La jornada tindrà lloc a la Residència d’Investigadors de Barcelona, al carrer Hospital 64 de Barcelona. Organitzada per la professora del Departament de Traducció i d'Interpretació i d'Estudis de l'Àsia Oriental de la UAB, Pilar Orero, i per l’assessor de la ITU Jaroslaw Ponder, proporcionarà les bases per a un intercanvi de bones pràctiques en el camp dels serveis d’accessibilitat, tot enfatitzant les recomanacions del model ICT accessibility policy report; així com en les solucions pràctiques per a emisores de TV per tal de proveïr serveis d’accés a persones amb discapacitats. En el workshop es presentaran i es debatran els estàndards internacionals per a la TV, així com els seus aspectes legals, polítics i de regulació.
Hi participaran, entre d’altres, Jaroslaw Ponder, coordinador per a Europa de la ITU Telecommunication Development Bureau; Harald Trettenbrein, Subdirector d’Unitat del Directorate-General for Communications Networks, Content and Technology. Unit G1 Converging Media & Content de la Comissió Europea; Jordi Sellas i Ferrés, Director General de Creació i Empreses Culturals de la Generalitat de Catalunya; juntament amb membres de l’ONU, de Digital Europe, i de moltes cadenes de televisió europees.
Garantir l’accés a la TV a persones amb discapacitat
Un dels objectius dels líders internacionals que van participar a les cimeres internacionals sobre societat de la informació (World Summit on the Information Society) els anys 2003 i 2005 a Ginebra i a Tunísia, va ser garantir que tota la població europea tingués accés als serveis de televisió. La televisió és important per potenciar la identitat nacional, atès que proporciona una sortida als continguts periodístics locals i per informar la població, la qual cosa és d’especial importància en casos d’emergència.
Per als organitzadors del workshop, els programes de televisió són també la principal font de notícies i informació per a segments amb poc nivell educatiu de la població, alguns dels quals són persones amb discapacitats. La migració des de la televisió analògica cap a la digital és una oportunitat ideal per donar els pasos necessaris per assegurar una televisió accessible per a tothom.
Més informació:
Pàgina web del workshop