La UAB lliura el VII Premi a l'Excel·lència Docent en el marc de la Jornada d'Innovació Docent
La UAB ha lliurat el VII Premi a l’Excel·lència Docent, que enguany s’han atorgat a la professora Dolors Márquez, del Departament d’Economia i d’Història Econòmica, i al professor Alfonso Rodríguez, del Departament de Ciències Morfològiques, en el marc de la Jornada d’Innovació Docent.

El 7 de maig passat la UAB va organitzar la VII Jornada d’Innovació Docent, que va incloure una conferència i una conversa al matí, i tres sessions de presentació de comunicacions a la tarda.
La Jornada es va obrir al Rectorat amb la conferència inaugural «Desenvolupament acadèmic i avaluació de l’activitat docent: una parella explosiva», a càrrec d’Idoia Fernández, professora de Ciències de l’Educació de la Universitat del País Basc. Tot seguit, va tenir lloc la conversa «ChatGPT entra a l’aula: i ara què fem?», amb la participació de Joan Simon, professor de Farmàcia de la UB; Robert Clarisó, professor de Ciències de la Computació, Multimèdia i Telecomunicació de la UOC, i Cristina Mercader, professora de Ciències de l’Educació de la UAB.
A les 12 h, com és tradició en el marc de la Jornada, va tenir lloc la cerimònia de lliurament del VII Premi a l’Excel·lència Docent que enguany ha estat atorgat a Dolors Márquez, professora de la Facultat d’Economia i Empresa, i, com a novetat, s’ha concedit també un accèssit al professor Alfonso Rodríguez, de la Facultat de Medicina.
De la professora M. Dolors Márquez, el jurat va destacar la seva fructífera i dilatada trajectòria docent, així com la seva versatilitat en el desenvolupament de la docència i la seva constant innovació en l’ensenyament de les assignatures impartides, motor d’una docència de qualitat. El jurat també va valorar la vocació docent que ha sabut transmetre a l’alumnat i al professorat, introduint canvis metodològics i d’avaluació, especialment en les disciplines de matemàtiques i estadística.
Del professor Alfonso Rodríguez, el jurat va destacar la seva gran i fructífera tasca i trajectòria docents i el seu compromís amb la qualitat de la docència impartida, tot un referent en l’àmbit de les ciències de la salut. També han destacat la seva capacitat innovadora i de lideratge al capdavant de la sala de dissecció de la Facultat de Medicina, que gaudeix d’un gran prestigi en l’àmbit de l’anatomia humana a escala nacional i internacional i és un recurs i una eina d’excel·lència docent.
A les seves intervencions d’agraïment, ambdós professors van destacar, per sobre de tot, la importància que ha tingut per a ells la missió docent, la necessitat de transmetre als alumnes uns coneixements que no podrien obtenir de cap altra manera i el compromís en l’acompanyament de l’alumnat al llarg del seu procés d’aprenentatge.
L'acte va comptar també amb les intervencions del vicerector de Formació i Innovació Docent, José Luís Muñoz, de la presidenta de la Comissió Acadèmica del Consell Social, Montserrat López i del rector de la UAB, Javier Lafuente, qui va destacar, a la cloenda de l'acte, el nexe que uneix els dos docents homenatjats: “la passió per la docència i la importància d'aprendre a aprendre per mirar contínuament ser millors professors”.
A la tarda la Jornada d'Innovació Docent es va traslladar a la Facultat d’Economia i Empresa amb tres sessions en paral·lel en què es van presentar bones pràctiques docents per àmbits temàtics: «Perspectiva de gènere en la docència», «La inclusió educativa a l’ensenyament universitari» i «Innovació i aprenentatge».
La VII Jornada d’Innovació Docent va permetre crear un espai de reflexió i d’intercanvi d’experiències entre el personal interessat en la innovació educativa amb un record d'inscrits i unes intervencions que es poden recuperar en el canal de Youtube de la UAB:
VII Jornada d’Innovació Docent
Acte de lliurament del VII Premi a l’Excel·lència Docent de la UAB
La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible
Educació de qualitat