Vés al contingut principal

La UAB ja té representant a la fase final del concurs #HiloTesis de Crue

29 maig 2023
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

El fil de Twitter que ha publicat Sara Lucía Ossa Rubio, estudiant del programa de doctorat en Mitjans, Comunicació i Cultura, ha estat seleccionat per participar a la fase final del concurs #HiloTesis que organitza Crue Universidades Españolas.

Sara Lucía Ossa, guanyadora Hilo Tesis UAB

En el seu fil de Twitter Sara Lucía ha explicat la seva recerca en 20 piulades. La investigació se centra en la presència de les dones en el sector tecnològic i en les iniciatives que es duen a terme a Colòmbia per afavorir una major presència femenina en aquest sector. En aquest sentit, Sara Lucía investiga sobre com aquest tipus d’iniciatives, PorTICMujer en concret, invisibilitzen la cultura masclista predominant al seu país i analitza les mesures que està aplicant el Govern colombià per tal de revertir la iniquitat de gènere. La seva recerca estudia els missatges que va transmetre aquesta campanya i les maneres en què es va presentar i intervenir la representació de la dona en la societat en el context de conflicte i violència que travessa el seu país.

En aquesta 3a edició del concurs #HiloTesis, la primera on s’ha sumat la UAB, hi ha hagut un total de 15 estudiants de doctorat de la UAB que hi han participat.

Les persones participants havien d'explicar la seva tesi doctoral en un fil de vint piulades com a màxim, en un  llenguatge senzill, accessible i atractiu. De la fase local, celebrada de les 0 h de l'1 de maig a les 23.59 h del 7 de maig, s’escollia la persona guanyadora que passava a la fase final. La persona guanyadora de la 3a edició del concurs #HiloTesis s’anunciarà entre l’1i el 7 de juny.

L'objectiu d'aquest certamen és promoure el desenvolupament d'habilitats de comunicació i divulgació científica entre estudiants de doctorat i doctors recents. A la passada edició de #HiloTesis hi van participar més de 300 persones procedents de 47 universitats. 

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Reducció de les desigualtats

Dins de