Vés al contingut principal

La UAB entrega el Premi Ítaca a la periodista Rosa Maria Calaf

16 nov. 2022
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

La periodista Rosa Maria Calaf rebrà el 21 de novembre el Premi Ítaca que atorga el Gabinet de Comunicació i Educació i el màster de Periodisme de Viatges del Departament de Periodisme i Ciències de la Comunicació de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB. L'entrega del premi, en el marc de la XI Jornada de Comunicació, Viatges i Aventura, tindrà lloc a les 9 h a l'aula magna de la Facultat de Ciències de la Comunicació.

Rosa Maria Calaf

Rosa Maria Calaf (Barcelona, 1945), llicenciada en Dret i Periodisme, ha dedicat la seva vida al periodisme i als viatges, convertint-se en la corresponsal de RTVE amb la trajectòria més àmplia i diversa. Des de la seva corresponsalia a Moscou, Viena, Hong Kong, Roma, Nova York, Pequín o Buenos Aires, ha treballat informant el món des d'una mirada ètica i un fort compromís amb el bon periodisme.

Va formar part de la plantilla de TVE (1970-2009) i va ser membre de l'equip fundador de TV3 com a directora de programació i producció (1982-1983). Calaf ha rebut més de trenta guardons, entre els quals destaquen el Premi Tota una Vida de l'Acadèmia de Televisió, el Premi Nacional de Periodisme de Catalunya, l'Ondas a la Millor Tasca Professional o el Women Together de les Nacions Unides.

En anteriors edicions, els premiats van ser Martín Caparrós, Pepa Roma, Jordi Évole, Sebastião Salgado i Miguel de la Quadra-Salcedo. El reconeixement busca ressaltar la trajectòria periodística o comunicacional de professionals compromesos amb la seva tasca. Calaf, a més, va pronunciar la lliçó inaugural del curs 2016-2017 a la UAB, titulada «Sortim de l'ombra. Contra la ignorància i la desigualtat».

 

 

Dins de