Vés al contingut principal

La UAB, entre les 100 primeres del món en 12 disciplines segons el rànquing QS by Subject

07 abr. 2022
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

La UAB millora posicions en els cinc grans àmbits de coneixement, i se situa entre les 100 primeres universitats del món en 12 matèries, tres més que en l’edició anterior.

QS by Subject

L’edició de 2022 del QS World University Rankings by Subject sitúa la UAB entre les 100 millors universitats del món en dotze disciplines: Anatomia i Fisiologia, Antropologia, Agricultura i Silvicultura, Arqueologia, Economia i Econometria, Educació, Geografia, Hosteleria i gestió del lleure, Idiomes moderns, Lingüística, Sociologia, i Veterinària. Entre aquestes, cal destacar la millora en Economia i Econometria, de la posició 88 a la 58; Sociologia, de la 78 a la 56; i Agricultura i Silvicultura que ha passat de la forquilla entre la 101 i la 150 a la posició 82. Veterinària segueix com a la matèria més ben posicionada en termes absoluts i ocupa la posició 23 del món, tot millorant una posició respecte de l’edició anterior.

A més, la UAB està en la forquilla entre les 101 i les 200 primeres universitats en altres 23 de les matèries classificades per QS. Pel que fa a l’àmbit estatal, la UAB està entre les 3 primeres universitats espanyoles en 31 matèries, i és la primera en Lingüística, Veterinària, Geografia, Antropologia i Sociologia.

La classificació destaca l’evolució de la UAB en les 39 disciplines incorporades en els rànquings QS: un 54% milloren la posició, el 36% es mantenen en la mateixa posició que tenien en l’edició anterior i tant sols un 10% baixa de posició.

Pel que fa a la classificació per grans àrees de coneixement, la UAB millora posicions en tots els àmbits respecte de la darrera edició. Així, se situa en la 108 en Arts i Humanitats (abans 152), en la 117 en Ciències Naturals (abans 127), en la 92 en Ciències Socials (abans 126), en la 133 en Ciències de la Vida i Medicina (abans 145), i en la 212 en Enginyeria i Tecnologia (abans 217).

QS publica anualment, des del 2011, el rànquing QS World University Rankings desglossat per matèries. Aquest rànquing, d’aparició posterior al global, ordena les millors universitats del món en 51 matèries científiques amb l’objectiu d’ajudar els futurs estudiants a identificar les universitats capdavanteres en un àmbit d’estudi determinat. El nombre d’universitats analitzades varia segons cada especialitat, de les 2.574 en Arts i Disseny fins a les 487 de Biblioteconomia, que representen més de 160 països. Enguany QS ha introduït un indicador nou exclusiu per als grans àmbits, l’IRN (xarxa internacional de recerca), com a mesura de les relacions estables de recerca d’una institució.

Més informació:
QS World University Rankings by Subject 2022
 

Dins de