Vés al contingut principal

La UAB commemora el Dia Internacional contra les Violències Masclistes

21 nov. 2023
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

La UAB, mitjançant l’Observatori per a la Igualtat, organitza un acte aquest divendres, 24 de novembre, per commemorar el Dia Internacional contra les Violències Masclistes (25-N). L’acte, que tindrà lloc a les 13 h a la plaça Cívica, inclourà parlaments institucionals i una pintada grupal per restaurar el mural que commemora la data, amb l’ambientació del grup Musical Sisters.

Cartell del 25N de 2023

L’acte per commemorar el 25-N tindrà lloc a la plaça Cívica el divendres, 24 de novembre, a les 13 h. Comptarà amb una primera intervenció de la secretària general de la UAB, Esther Zapater, que ha estat nomenada recentment presidenta de la Comissió Dones i Ciència del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), organisme que vetlla per la igualtat efectiva de dones i homes en l’àmbit de l’educació superior i la recerca a Catalunya.

Després d’aquesta intervenció, es donarà pas a la lectura del manifest de la Comissió Dones i Ciència del CIC per part d’una persona del PAS de la UAB. Tot seguit, es farà un minut de silenci per commemorar les víctimes de violència masclista.

A continuació, la dissenyadora gràfica Anna Carrasquedo conduirà una pintada grupal per restaurar el mural feminista situat a la plaça Cívica, amb  l’ambientació del grup Musical Sisters, que actuarà en directe.

Aquest mural es va encomanar a l’artista Clara Corax l’any 2020, però des d’aleshores ha anat patint diferents atacs que l’han fet malbé. Per aquest motiu, l’Observatori ha dedicat la commemoració del 25-N a restaurar-lo i així reafirmar el compromís de la UAB amb l’erradicació de la violència masclista i la construcció d’una universitat feminista.

Més informació: Cartell del 25-N de 2023

 

 

 

 

 

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Reducció de les desigualtats

Dins de