Sala de premsa

La FAS busca 50 noves persones per als programes de voluntariat

Crida Voluntariat 2024

Amb l’inici del nou semestre, s’obren noves places als programes de voluntariat universitari que ofereix la Fundació Autònoma Solidària (FAS). En concret, el programa a escoles, el penitenciari i el de promoció del medi ambient els hi fan falta més incorporacions als seus equips.

12/02/2024

El voluntariat universitari és la participació activa i voluntària d'estudiants en el marc de la universitat, en programes d’acció social o de mobilització per a la salut, el medi ambient, o els drets socials. Els programes d’acció social tenen com a repte l’acompanyament de persones en risc d’exclusió social o que es troben en situacions vitals difícils. L’objectiu és contribuir a millorar les seves condicions de vida i obrir-los noves opcions de futur.

En el cas del CROMA 2.0, que és un programa socioeducatiu, la tasca de l’alumnat de la UAB és realitzar tallers per a infants de 5è i 6è de primària en situació de vulnerabilitat. Les estudiants universitàries es converteixen en referents positius i motiven els infants a continuar estudiant. En aquest cas, calen persones a diferents escoles dels municipis de Terrassa i Rubí.

Per la seva banda, el voluntariat penitenciari o programa de Justícia, que té com a objectiu contribuir a la reinserció social de les persones internes als centres penitenciaris està buscant persones per realitzar activitats als centres penitenciaris de Brians 1, Brians 2 i Quatre Camins. Cal tenir cotxe pel desplaçament.

Pel que fa al programa de Medi Ambient, aquest vol construir una universitat més responsable i en contacte amb el seu territori, a través de la promoció de l’educació ambiental al campus, del contacte amb la biodiversitat que ens rodeja, i d’altres activitats relacionades amb la sostenibilitat.

I, per últim, el programa d’Acollida pretén potenciar la capacitat d’acollida de la UAB. De manera global, s’orienta a l’objectiu general de contribuir a la millora de les pràctiques universitàries en favor dels drets de les persones en cerca de refugi. Descobreix tots els detalls amb aquesta sèrie de vídeos!

Tanmateix, pots consultar el catàleg de propostes de voluntariat per conèixer millor en què consisteixen aquests programes, així com la resta de l’oferta de voluntariat.

Omple aquest formulari i rebràs més informació sobre els programes de voluntariat de la FAS!

Surt de la zona de confort, fes voluntariat!