Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

La Facultat de Ciències de la Comunicació i UABmèdia celebren el centenari de la ràdio a Catalunya

12 feb. 2024
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

El 13 de febrer és el Dia Mundial de la Ràdio i, aquest 2024, es commemora el centenari de la ràdio a Catalunya. Amb aquesta doble motivació, UABràdio transmetrà aquest dimarts un programa especial en directe, des del vestíbul de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB. L’emissió començarà a les 15 h i es podrà seguir per UABràdio (100.3 FM) i per streaming (uab.media).

Ràdio

El programa surt de l’estudi i marca l’inici de les activitats que tindran lloc tot l’any fins al novembre, quan es compliran 100 anys de la inauguració de la primera ràdio oficial a Catalunya i a tot l’estat espanyol, Ràdio Barcelona.


L’equip d’UABràdio ha preparat continguts especials i rebrà convidats per tractar sobre l’evolució de la ràdio com a mitjà imprescindible en la història de la comunicació. També hi intervindran joves per parlar sobre els hàbits de consum de continguts sonors, així com a sobre l’oferta de programes produïts per l’alumnat de la facultat i es presentaran novetats per a aquest any especial.

A més UABràdio participa en el programa col·laboratiu que emetran les 17 emissores de l’Associació de Ràdios Universitàries d’Espanya (ARU) a les 18 h. El programa inclou diferents peces que es centren en el lema proposat per la UNESCO “la ràdio: Un segle informant, entretenint i educant”. Durant els 90 minuts del programa, s’abordaran diversos temes, com la història de la ràdio a partir dels moments clau més emblemàtics, les primeres emissions, el naixement de l’Arxiu Sonor de la Ràdio a Catalunya de la UAB; la veu dels professionals que fan la ràdio, etc.

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Educació de qualitat

Dins de