Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

La Facultat de Ciències celebra el 50è aniversari amb una xerrada sobre ciència i democràcia

06 abr. 2021
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

El 8 d'abril, la Facultat de Ciències celebrarà el seu 50è aniversari amb una xerrada en línia sobre la interacció entre la recerca científica i l'esfera pública impartida pel químic i historiador Agustí Nieto-Galan.

Facultat de Ciències

El proper 8 d'abril, la Facultat de Ciències de la UAB celebrarà el seu cinquantè aniversari amb una conferència titulada "Ciència i democràcia: algunes reflexions en temps d'incertesa", que impartirà Agustí Nieto-Galan, catedràtic del Departament de Filosofia i director de l'Institut d'Història de la Ciència de la UAB. La xerrada es podrà seguir en línia a través de la plataforma Teams i tindrà lloc a les 12 h.

La xerrada tractarà sobre la relació entre la recerca científica (el coneixement en un sentit ampli) i la seva interacció continuada amb l'esfera pública. A través d'alguns exemples històrics del segle XX i dels esdeveniments d'aquest darrer any de pandèmia, es discutiran alguns dels grans reptes de la cultura científica del present: el canvi constant d'especialitats o disciplines, l'impacte dels mitjans de comunicació en l'autoritat científica, la irrupció de la perspectiva de gènere, la importància de l'ensenyament i de la divulgació o la creixent sensibilitat envers els temes ambientals.

El químic i historiador Agustí Nieto-Galan és catedràtic d'història de la ciència i investigador ICREA Acadèmia. Ha estat investigador de la Modern History Faculty de la Universitat d'Oxford i del CNRS a París. La seva recerca s'ha centrat en la història de la química (segles XVIII-XX), la història de la divulgació científica (segles XVIII-XX), la història urbana de la ciència i les relacions entre ciència i política al segle XX. El seus darrers llibres es titulen The Politics of Chemistry (Cambridge University Press, 2019) i Tóxicos invisibles (Icaria, 2020, editat amb Ximo Guillem-Llobat).

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Educació de qualitat

Dins de